Menu

Ajax, clubul din Europa care a format cei mai mulţi jucători, relevă un studiu

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

Ajax Amsterdam este clubul din Europa care a format cei mai mulţi jucători, relevă un studiu al CIES Football Observatory, care a luat în calcul fotbaliştii din cele mai importante 31 de campionate de pe continent.

La fel ca în octombrie 2017, Ajax este pe primul loc, gruparea olandeză formând 77 de jucători care sunt legitimaţi în cele mai importante campionate din Europa. Ajax este urmată de patru cluburi din Europa de Est: Dinamo Kiev şi Partizan Belgrad, cu câte 69 de jucători, Dinamo Zagreb - 66, Steaua Roşie Belgrad - 64.

Pe următoarele locuri sunt: 6. Sporting Lisabona - 58 de jucători, 7. Real Madrid - 53, 8. Sparta Praga -52, 9. Dinamo Minsk şi Hajduk Split - câte 50.

Niciun club din Liga 1 nu apare în primele 50 de locuri.

Conform definiţiei date de UEFA, cluburile formatoare sunt echipele la care jucătorii au evoluat cel puţin trei sezoane între 15 şi 21 de ani.

Dacă sunt luaţi în calcul doar jucătorii din principalele cinci campionate, Anglia, Franţa, Italia, Spania şi Germania, atunci pe primul loc este Real Madrid, cu 36 de jucători. Real le devansează pe Olympique Lyon (35) şi FC Barcelona (34).

 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/67128/ajax-clubul-din-europa-care-a-format-cei-mai-multi-jucatori-releva-un-studiu.htm

Parteneri