Menu

Inter şi Ajax ne-au scos Liga Campionilor din cap! Adio echipă direct în grupe! Înfrângerile din EL ne costă SCUMP în topul coeficienţilor:

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Inter şi Ajax ne-au scos Liga Campionilor din cap! Adio echipă direct în grupe! Înfrângerile din EL ne costă SCUMP în topul coeficienţilor:

Steaua şi CFR Cluj sunt cu un picior în afara Europa League, după primele 90 de minute ale confruntărilor cu Ajax şi Inter.


Ambele reprezentante ale Ligii 1 au pierdut cu 2-0 deplasările din Olanda, respectiv Italia, iar şansele României de a mai urca în clasamentul coeficienţilor sunt acum minime.

După un sezon de toamnă mulţumitor (cel mai bun după 2009-2010), oamenii de fotbal din Liga 1 sperau că România îşi va recâştiga în scurt timp dreptul de a trimite campioana direct în grupele Ligii Campionilor.

Pornită de pe locul 22 la începutul sezonului, Liga 1 a urcat până pe 19 cu ajutorul celor 6 puncte strânse în mare măsură de Steaua şi CFR (Dinamo, Rapid şi Vaslui au contribuit extrem de puţin la coeficientul de ţară) şi avea nevoie de un salt de încă cel puţin şase locuri (aproximativ 7 puncte) pentru a spera ca formaţia care va câştiga titlul în sezonul 2013-2014 să joace direct în grupele UCL.

Cum Steaua şi CFR au acum şanse mici să mai strângă vreun punct, e clar că România nu mai poate urca în clasamentul coeficienţilor şi, mai mult, misiunea echipelor româneşti care vor juca în Europa la anul va fi mai dificilă.

Aproape imposibil pentru 2014-2015, greu pentru 2015-2016
Singura veste bună pentru anul următor e că din calculul utilizat pentru generarea coeficientului de ţară va fi "şters" sezonul 2008-2009, în care România a strâns doar 2.642 puncte.

Astfel, Liga 1 poate spera să aibă o echipă direct în grupele UCL în sezonul 2015-2016, dar numai dacă sezonul viitor va fi unul mai bun decât acesta.

Realist, am putea vorbi despre o nouă prezenţă românească direct în grupele Ligii abia peste patru sezoane (2016-2017), dacă echipele româneşti reuşesc să păstreze "ritmul" impus în acest sezon de Steaua şi CFR.

CLASAMENTUL COEFICIENŢILOR

Inter şi Ajax ne-au scos Liga Campionilor din cap! Adio echipă direct în grupe! Înfrângerile din EL ne costă SCUMP în topul coeficienţilor:

* Locul 12 asigură calificarea directă a campioanei în grupele UCL

* Locul 13 poate asigura calificarea directă a campioanei în grupele UCL, dacă trofeul este câştigat de o echipă calificată oricum prin poziţia ocupată în campionatul din care face parte

* Punctele câştigate în sezonul 2012-2013 contează pentru realizarea clasamentului pentru sezonul 2014-2015

* În calcularea punctajului sunt luate în considerare ultimele 5 sezoane

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/europa-league/inter-si-ajax-ne-au-scos-liga-campionilor-din-cap-adio-echipa-direct-in-grupe-infrangerile-din-el-ne-costa-scump-in-topul-coeficientilor-10565156

Parteneri