Menu

SEPSI - FCSB 0-1. FCSB a câștigat Cupa României și merge în Europa League

FCSB a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe în finala Cupei României, scor 1-0, și s-a calificat în ediția următoare de Europa League. 

A fost un meci plăcut ochiului, dar fără condimente. FCSB a avut inițiativa, pentru a-și salva onoarea unui sezon mediocru, Sepsi a absorbit atacurile, trudind în căutarea unei lovituri letale. Cu un zvâc suplimentar la debutul lui Toni Petrea pe banca roș-albaștrilor, dar lipsită în multe rânduri de clarviziune și cu un joc previzibil, FCSB a surprins exclusiv cu acțiunile individuale. Prima ocazie mai de Doamne ajută! a fost a Florinel Coman (22), când a bătut o lovitură liberă, semipericulos. Ovidiu Popescu (30) a recuperat pe eroarea lui Achahbar, dar a tras cum i-ar fi fost jenă originalului Frank Lampard. Cea mai mare ocazie a primei părți i-a aparținut lui Man (34), însă a șutat prea sus, prea tare, de-a ajuns mingea la Monte Carlo. 

Curajoși și puși pe Cupă 

Și mai ofensivă încă din startul părții secunde, trupa lui Becali a dictat ritmul și muzica primei finale cu vuietul tribunei în megafoane. Moruțan (53) a avut un șut sănătos, ce l-a întins bine pe Niczuly, iar Panțâru (57) a rămas numai cu onoarea unei faze a la Marcelo în care mingea șutată de el a lovit violent bara. Tot așteptând ceva, nereușind să-l vadă prea bine la ochi pe Andrei Vlad, cei de la Sepsi s-au pripit la finalizare, în singurele două situații periculoase în care au pătruns în careul advers. Karanovici (37), Safranko (56) și Celea (85) doar au urmărit balonul, fără să-l mângâie cum trebuie. Că tot veni vorba de mingii, acestea s-au dezumflat în două rânduri, FRF a arătat carențe în a asigura suportul logistic, probabil, oamenii la costum încă mai căutau o formulă de răspuns oficial pentru ce Istvan Fulop n-a putut să evolueze aseară după modelul Andrei Vlad cu Dinamo în semifinalele Cupei. 

Comedie de gol 

În orașul lui Caragiale, o fază desprinsă din schițele marelui scriitor a făcut departajarea. Fără a invoca norocul proverbial al clubului, FCSB a a demonstrat sintagma că fotbalul ține cu cei ce-l practică și atacă poarta adversă. Un Rică Venturiano până la acea fază din minutul 65, Florinel Coman s-a desprins viclean din marcaj și a centrat în fața porții, unde Dimitrov a fost un cetățean turmentat și și-a dat cu stângul în dreptul. Man a mulțumit de cadou, trăgând cu sete, un gol simplu și tonifiant pentru cei îndrăzneți. Faza merită explicată fiindcă a fost singura în care FCSB a activat ca o unitate: degajare Vlad, Coman a câștigat duelul, a pasat către Moruțan care a dislocat tot sistemul defensiv - cu Dimitrov adormit în front și evitând ofsaidul advers -, Coman a urmărit faza, Adi Petre a pierdut prim planul duelul cu Dimitrov, dar bulgarul a greșit ca un gâgă, păcălindu-i și pe Bouhenna, și pe Sepsi. 

"Campionii, campionii" în delir 

Bouhenna (80) a completat ridicolul de la faza golului, cu două cartonașe galbene în nici trei minute și, automat, eliminare. FCSB a câștigat din elan o finală în care Sepsi a jucat rolul invitatului. Considerată cândva trofeul loserilor la FCSB, roș-albaștrii au întâmpinat fluierul final cu o bucurie exaltată, cu urlete, jonglând cu refrenele atipice momentului "Campionii, campionii" și "Forța Steaua". "Să vină Cupa la băieți!" în prima competiție ce se încheie, cum se încheie, în fotbalul românesc post-pandemie, iar FCSB ajunge, oficial, în preliminariile Europa League. 

„Pericol de COVID”

 În minutul 8, la o lovitură de colț, fundașul roș-albaștrilor, Andrei Miron l-a luat în brațe pe Bouhenna, dar arbitrul Sebastian Colțescu nu a dictat penalty. Practic, fundașul FCSB l-a îmbrățișat strâns pe adversar și nu i-a dat drumul câteva secunde. Gabi Balint, fosta glorie a Stelei, a comentat cu umor faza la DigiSport: "Acolo a fost pericol de COVID-19, Miron nu a respectat deloc distanța socială! Chiar nu înțeleg de ce și-a luat în brațe adversarul" a spus analistul Digi Sport.

Sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/cupa-romaniei/sepsi-fcsb-finala-cupei-romaniei-livetext-pe-gspro-605236.html

Parteneri