Menu

POLI IAȘI - SEPSI 0-3. Performanță istorică pentru Sepsi! Prima finală de Cupă din istorie, după o nouă umilință aplicată lui Rednic

Sepsi continuă să surprindă an de an, calificându-se în finala Cupei, pentru prima oară în istoria echipei. Covăsnenii au zdrobit-o pe pe Poli Iași și în retur, scor 3-0, calificându-se în finală după un neverosimil 8-1 la general.

După 5-1 aplicat în tur, Sepsi nu avea prea mari emoții. Dar ieșenii sperau că pot avea o baghetă magică după ce le-au dat cu terenu'-n cap în ultima etapă din campionat. Doar că planurile nu le-au ieșit absolut deloc. Sepsi având supremația, dominând clar terenul. 

Dacă în confruntarea de acum o săptămână, din L1, Niczuly și Tincu au fost gafeurii serii, de această dată Bourama s-a făcut de râs. A respins ca un începător direct în Fulop, care a trimis mingea-n poartă din trei metri (20).

Degeaba a încercat Rednic să mai schimbe ceva, să țipe și să dea indicații că nu i-a ieșit nimic. Tot Sepsi a mai avut o ocazie mare de gol. Carnat a fost la un pas de 2-0 (24), dar Axinte a respins cu dificultate.

După pauză, Grozavu a trimis forțe proaspete pe teren. Achahbar a majorat diferenţa după ce a reluat cu capul un balon simplu, respins în faţă de portarul Axinte (50). Karanovici (67) a tras ca din tun, a vrut să închidă socotelile, dar tânărul Teodor Axinte a respins.

Cu 7-1 la general, Sepsi nu a renunțat. A atacat și a încercat să mai marcheze. Și a făcut-o prin Karanovici (86), ajungând la patru reușite în Cupa României. 

Meciul a trecut, acum Sepsi se pregătește pentru două jocuri de campionat, cu Chindia și Hermannstadt, apoi merge la Ploiești pentru o finală istorică de Cupa României, cu FCSB.

Evoluția lui Sepsi din ultimii 6 ani

2014: promovează în Liga 3 

2016: promovează în Liga 2 

2017: promovează în Liga 1 

2018: locul 3 în play-out 

2019: calificare în play-off și în "sferturile" Cupei 

2020: calificare în finala Cupei României

Sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/cupa-romaniei/poli-iasi-sepsi-0-3-returul-semifinalelor-cupei-romaniei-603991.html

Parteneri