Menu

Maxim a renuntat la o suma uriasa pentru a se transfera in Turcia: Sumudica ii garanteaza locul de titular

Maxim a renuntat la o suma uriasa pentru a se transfera in Turcia: Sumudica ii garanteaza locul de titular

Alex Maxim a renuntat la o suma impresionanta de bani pentru a evolua in Turcia in returul acestui sezon.

Noul antrenor al mijlocasului roman, Marius Sumudica, a fost cel care a dezvaluit ca jucatorul a acceptat sa renunte la peste 300 de mii de euro pe care ii avea garantati ca salariu in Germania.

"Maxim are un salariu foarte mare in Germania si a renuntat la o mare parte din el. Nu exista niciun salariu in Romania echivalent cu suma la care Maxim a renuntat pentru 4 luni, ca sa vina sa joace aici. A renuntat la 300-400.000 de euro numai pentru a veni aici. Cred ca Maxim va face parte din echipa nationala, pentru ca si-a dorit asta si a renuntat la partea financiara pentru asta", a explicat Sumudica la Digisport.

Fotbalistul in varsta de 29 de ani a facut acest efort pentru ca antrenorul i-a garantat locul de titular in Superliga turca indiferent de forma pe care o va arata.

"Eu mi-am dorit foarte mult un jucator de pasa finala, un jucator care poate sa elimine jucatori, unu contra unu, un jucator caruia ii trebue incredere. Eu tuturor jucatorilor le-am dat incredere. Imi doream foarte mult sa-l iau si pe Chipciu, dar a fost optiunea lui. In ceea ce-l priveste pe Maxim, sunt ferm convins ca ne va ajuta, aveam nevoie de el in sistemul in care jucam. E un imprumut pana in vara, fara optiune de cumparare, din cate stiu.

Eu il voi folosi titular, indiferent ce se intampla, merg pe mana mea. Si 5 meciuri daca joaca slab, al saselea il incep tot cu tine titular. Joaca bine cu ambele picioare, e un tip inteligent, am discutat cu el, vorbeste 3 limbi straine. Pentru mine, inteligenta e o componenta foarte importanta, mai ales in fotbal, unde trebuie sa iei decizii in criza de timp si spatii. E un campionat puternic si el va creste, sunt sigur", a mai spus antrenorul.

Turcii de la Gaziantep au anuntat marti trabsferul lui Alex Maxim.

Romanul a fost imprumutat pana in vara de la Mainz si nu exista optiunea unui transfer definitiv la finalul acestui sezon.

 

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fotbal/stiri-fotbal/maxim-a-renuntat-la-o-suma-uriasa-pentru-a-se-transfera-in-turcia-sumudica-ii-garanteaza-locul-de-titular-1595420

Parteneri