Menu

Probleme mari la noul stadion Ion Oblemenco : a crăpat copertina arenei

VIDEO Probleme mari la noul stadion Ion Oblemenco : a crăpat copertina arenei

Acoperișul noului ”Oblemenco” a crăpat pe o porțiune de 4 metri în partea din față a stadionului, în zona rosturilor de dilatare ale structurilor de rezistență. ”E posibil să fie consecința contractării acestora”, susține un specialist în construcții.

Tocmai ce-a intrat în top 10 cele mai frumoase stadione din lume inaugurate în 2017 că noul " Ion Oblemenco" are din nou probleme. Într-un videoclip postat, joi, pe pagina de Facebook "Craiova Cetatea Banilor Las Vegas-ul României", doi muncitori pot fi văzuți în nacela unei macarale, inspectând copertina arenei din Bănie.

La mărirea imaginii se poate distinge o crăpătură apărută pe o porțiune de 4 metri, în zona rosturilor de dilatare ale structurilor de rezistență. Conform cotidianului local Gazeta de Sud, aceasta se află în partea din față a stadionului și, potrivit unui specialist în construcții, e posibil să fie consecința contractării rosturilor de dilatare.

Probleme au fost la "Ion Oblemenco" inclusiv în perioada construcției. În august trecut, cu 3 luni înaintea inaugurării, s-a constatat că structura metalică a acestuia nu se îmbina într-o anumită zonă, iar învelitoarea nu se potrivea cu restul copertinei.

Antreprenorul general, CON-A Sibiu, a negat atunci existența vreunei defecțiuni, însă Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a recunoscut că învelitoarea respectivă fusese instalată "fără a se monta elementele de prindere pe generatoare. Au fost constatate neconcordanțe/deficiențe între geometria structurii metalice proiectate și cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficiențe, prin «dispoziție de șantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranța lucrării)".

52.000.000 € a costat construcția stadionului "Ion Obemenco", demarată în 2015. Arena a fost inaugurată în noiembrie 2017

 

Citeste mai mult http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/video-probleme-mari-la-noul-stadion-ion-oblemenco-a-crapat-copertina-arenei-534049.html

  • Nici un comentariu

Adauga comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 5 caractere

Parteneri