Menu

Un club din Romania, obligat de Benfica sa-si schimbe numele!

Un club din Romania, obligat de Benfica sa-si schimbe numele!

Fosta campioana europeana si actuala campioana a Portugaliei, Benfica Lisabona, obliga un club din Romania sa-si schimbe numele.

Gruparea lusitana a contactat o casa de avocatura din Bucuresti pentru ca o grupare modesta din Liga a IV-a foloseste fara acordul ei denumirea de Benfica, anunta cotidianul Sportul Salajean.

E vorba de Benfica Ileanda, din Liga a IV-a Salaj, grupare infiintata in anul 2008 de cativa tineri din comuna respectiva, care fusesera la munca in Portugalia si au ajuns simpantizanti ai celebrei formatii din Portugalia cu acelasi nume.

Mai mult, potrivit sursei citate, unul dintre sponsori era un cetatean portughez, care a avut o mica afacere cu ciuperci pe raza comunei de pe Somes.

In cursul lunii octombrie, casa de avocatura 'RATZA & RATZA' din Bucuresti - cea care are in Romania calitatea de mandatar al Sport Lisboa E Benfica Lisabona - a trimis pe adresa gruparii din Ileanda o notificare in ce priveste incalcarea drepturile de proprietate intelectuala.

"Nu credeam vreodata ca vom deranja marele Benfica si ca vom fi contactati de reprezentantii clubului din Portugalia! Am tot facut cercetari in ce priveste casa de avocatura din capitala, cu atat mai mult cu cat denumirea ei este una mai interesanta. Ne-am dat seama insa ca e vorba despre o treaba serioasa. Am fost si pe la AJF, iar dansii rad de aceasta situatie. In tara asta mai sunt multe echipe care poarta nume celebre, unele chiar in Salaj, cum ar fi Real, Juventus, Atletico sau Inter. Deocamdata pe noi ne-au gasit, dar pe viitor probabil toti vor avea astfel de probleme", ne-a declarat primarul Cornel Lar, cel care este si conducatorul gruparii din Ileanda.

Benfica Lisabona a fost infiintata in anul 1904 si e cea mai titrata grupare din Portugalia, cu 36 de titluri si 29 de Cupe castigate pe plan intern.

De asemenea, Benfica a castigat de doua ori si Cupa Campionilor Europeni, in 1961 si 1962.

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fotbal/stiri-fotbal/un-club-din-romania-obligat-de-benfica-sa-si-schimbe-numele-1487581

  • Nici un comentariu

Adauga comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 5 caractere

Parteneri