Menu

Stiri: Dinamo

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern


"Ideal ar fi sa nu primim gol si daca este posibil sa marcam in primul meci de pe Da Luz, pentru a putea decide calificarea la Bucuresti, dar sunt realist, am certitudinea ca Benfica va exercita o presiune mare asupra echipei noastre, cu sprijinul suporterilor sai care vor umple stadionul", a mai spus Rednic despre dubla cu portughezii.


Cristi Borcea vrea sã reînvie perioada de glorie a lui Dinamo. Directorul executiv al câinilor ar vrea 13 dinamovişi în lotul naţionalei, la fel ca în 1989, şi nu doar trei, atâţia cât a convocat Piţurcã pentru amicalul cu Italia.

Cristi Borcea a urmãrit din tribune şi de la marginea terenului victoria dinamoviştilor, scor 3-0 cu Rio Maior. Oficialul grupãrii din Ştefan cel Mare sperã ca la Dinamo sã revinã vremurile bune de altãdatã, atunci când echipa din Groapã dãdea naţionalei jumãtate din lot.

Borcea nu ştia ce jucãtori de la Dinamo au fost convocaţi la lotul naţional, dar a apreciat selecţia lui Piţurcã.


Delegatia dinamovistilor si-a schimbat astazi locul de cazare. Au plecat de la Rio Maior si vor inopta in seara asta la Hotel Marriott din Lisabona. "Ne-am mutat ca sa ne obisnuim mai bine cu atmosfera din oras", au spus ros-albii, care se vort intoarce in tara maine, la ora 23.00.

Dinamovistii au jucat 5 amicale in turneul din Portugalia, inregistrand 2 victorii, 2 infrangeri si un egal.


Cristi Borcea deplange faptul ca bosniacul Vranjkovici s-a accidentat. Dinamo a plãtit Pandurilor pentru Vranjkovici 350.000 de euro, si l-a cedat si pe mijlocaşul Alexandru Pãcurar, cotat la 250.000 de euro. "Vranjkovici se anunţa unul dintre cei mai buni dinamovişti. Ni l-am dorit enorm, am negociat zile întregi şi ni l-a rupt un coreean, venit în probe la noi. Ãla, Cho, ne-a distrus!"


Dinamo a decis sã-l înregistreze la LPF pe Rãducioiu ca jucãtor profesionist Managerul sportiv Florin Rãducioiu, acum în vîrstã de 37 de ani, va juca din nou pentru Dinamo. Fostul golgeter al naţionalei şi-ar dori sã aibã parte de o retragere chiar în tricoul alb-roşu într-un meci oficial. Acest lucru ar fi posibil spre finalul sezonului în cazul în care Dinamo va fi deja campioanã. Pînã la reluarea sezonului de primãvarã, "cîinii" vor înregistra la LPF un contract de jucãtor profesionist al lui Rãducioiu. El s-a pregãtit alãturi de elevii lui Rednic în stagiul lusitan, participînd uneori chiar şi la miuţe, pentru a avea o condiţie fizicã optimã. "Mã tenteazã sã mai joc, de ce nu? Poate voi mai evolua şi eu 30 de minute", a spus Rãducioiu la sosirea în Ştefan cel Mare.

"Ar fi minunat sã-l revedem iar pe gazon. Eu am discuţii cu el pentru organizarea unui meci de retragere. Ar fi un catalizator pentru ceilalţi jucãtori dacã ar apãrea pe gazon", a spus Cristi Borcea. "Îmi închipui cum ar fi sã intre Florin Rãducioiu prin minutul 80 în derbyul cu Steaua, în Ghencea, iar peste cinci minute sã se înalţe peste întreaga apãrare şi sã dea golul victoriei, cu capul. Ar fi ceva senzaţional, de vis!", a comentat şi Vasile Turcu.
Rãducioiu a jucat ultima datã acum 3 ani, la Creteil, în liga secundã francezã.

Alte reveniri spectaculoase

Mircea Lucescu - Şi-a terminat cariera de jucãtor în '82 la Corvinul Hunedoara, dar a mai bifat cîteva minute în meciul Sportul - Dinamo 1-1, în 1990, cînd era antrenorul "cîinilor"

Anghel Iordãnescu - Se lãsase de fotbal în '84, dupã experienţa din Grecia, de la Iraklion, însã a mai jucat 47 de minute în finala CCE din '86, Steaua - Barcelona, cînd era "secundul" roş-albaştrilor

Rãzvan Lucescu - A renunţat în 2002, dar dupã un an, cînd era vicepreşedinte la Rapid, a apãrat 90 de minute într-un meci cu FC Argeş, pentru cã ambii portari ai giuleştenilor erau accidentaţi

Parteneri