Menu

Stiri: Steaua

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

Clubul din Ghencea şi-a aranjat deja douã partide în cantonamentul de la Coverciano. Pe 17 ianuarie, trupa lui Cosmin Olãroiu va întîlni echipa de tineret a Sienei, douã zile mai tîrziu fiind programat amicalul cu FC Sion, echipã aflatã pe locul secund în Elveţia.


Cornel Cernea, portarul care a fructificat sansa care i s-a dat,  nu se simte portarul numãrul unu. "Sînt un portar de pluton. Am avut evoluţii bune în finalul sezonului, care m-au salvat, cã altfel nu mai eram pe aici acum dacã ar fi fost altfel", a declarat portarul Stelei. Cernea a spus cã nu se teme de concurenţã şi cã-l aşteaptã pe Andrey sã revinã cît mai repede la antrenament. "Mare ghiniona avut. Eu îl aştept cît mai repede la antrenamente, lîngã mine. N-am vorbit cu el pînã acum, dar sper sã se facã bine cît mai rapid", a mai spus Cernea care a rîs pe opinia lui Miticã Dragomir care l-a estimat la 20 de milioane de euro. "Ei, da, hai sã fim serioşi. Valorez cît a plãtit Steaua pe mine, nimic mai mult".


Conducerea de la clinica.

Cosmin Olaroiu si Dumitru Bolborea sunt antrenorii campioanei, dar in ultimul timp tot mai multi fotbalisti din Ghencea tin cont cu sfintenie de indicatiile unei alte "conduceri", aflata la Bologna. Este vorba de staff-ul medical al clinicii Isokinetic, cea la care s-au operat sau tratat mai bine de jumatate din titularii campioanei in ultimele luni.

Cel de la care a plecat aceasta "relatie" este fostul antrenor al Stelei Walter Zenga. Pe vremea cand pregatea echipa din Ghencea, el le-a recomandat jucatorilor stelisti accidentati sa mearga la Bologna si, astfel, a deschis o "partie", care intre timp a fost intens batatorita. Mirel Radoi, Sorin Ghionea, Ovidiu Petre, Victoras Iacob, Gigel Coman, Daniel Oprita, Mihai Nesu si, acum, portarul brazilian Andrey au trecut sau se afla inca la Isokinetic pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp.

Toti fotbalistii stelisti care au ajuns pe mainile doctorului Gianni Nanni sau ale colaboratorilor sai au revenit apoi pe teren si in acest moment isi desfasoara activitatea la cel mai inalt nivel. Mihai Nesu a fost operat pentru o leziune la ligamentul colateral intern, Mirel Radoi s-a ales cu o interventie la menisc, Victoras Iacob a fost operat si el de menisc si ligamente, Daniel Oprita a fost "reparat" dupa ce a suferit o ruptura de ligamente la genunchiul stang, iar exemplele pot continua. Cea mai lunga perioada de inactivitate pare a fi cea a lui Radoi, care a lipsit mai bine de cinci luni de pe gazon.

Doctorul Nanni, cel mai cunoscut

Cel mai popular personaj de la Isokinetic este, pentru jucatorii romani, doctorul Gianni Nanni, unul dintre fondatorii Isokinetic. Doctorul, in varsta de 53 de ani, este, la baza, medic cardiolog, dar in ultimii 20 de ani s-a specializat pe medicina sportiva. A fost, in anii '80, medic al echipei de fotbal Bologna, iar din 1987 se ocupa de clinica ce a devenit acum foarte cunoscuta in intreaga lume.

Doctorul Tavana (fost la AC Milan), doctorul Tencone (fost la Juventus Torino), doctorul Stefano della Villa (fondator si presedinte al Isokinetic) si doctorul Gianni Nanni raspund acum si de picioarele celor de la Steaua.

Parteneri