Menu

Stiri: Steaua

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

Fostul portar al Stelei, Carlos Fernandes, a declarat, pentru site-ul sportugal.pt, ca rezilierea contractului cu echipa campioana s-a produs verbal, urmand a se finaliza si in scris prin sosirea in Romania a impresarului fotbalistului originar din Congo. "Trebuie sa ma duc in România pentru a se putea termina aceasta situatie. Verbal, acordul a fost incheiat de mult timp. Planurile mele de acum sunt sa ma antrenez si sper sa ajung la un club cat mai repede posibil", a afirmat Carlos pentru sursa citata.


Seful Ligii Profesioniste de Fotbal considera ca portarul brazilian transferat de Steaua, Andrey, este sub valoarea lui Cernea. "Fotbalistii au interesul sa castige cat mai mult. N-au de ce sa stea in România cand in Germania, de exemplu, castiga de cinci ori mai mult. Steaua poate sa aduca orice brazilian doreste ea, dar Andrey nu e peste Cernea in momentul de fata. L-a luat pe portarul brazilian gata accidentat", a precizat Dumitru Dragomir, care a continuat: "Dacã nu ne revenim economic, o sa vedeti ca fotbalul va scadea foarte mult".


Dupã ce a transmis meciurile Stelei din grupa E a Ligii Campionilor, sursele Gazetei Sporturilor susţin cã Pro Tv este aproape sã cîştige bãtãlia cu celelalte televiziuni pentru partida tur dintre Steaua si FC Sevilla, din 16-imile Cupei UEFA. Primul meci se va disputa la Bucureşti, pe 15 februarie, returul fiind programat pe 22 februarie.


Noua achizitie a Stelei, portarul brazilian Andrey s-a operat ieri la menisc, la Institutul Ortopedic Rizoli, dupa ce un RMN efectuat de dimineata a relevat ca interventia chirurgicala este absolut necesara. El va ajunge la clinica Isokinetic din Bologna peste 2-3 zile. Daca totul va decurge conform asteptarilor, portarul brazilian isi va relua antrenamentele in cel mult o luna si va fi apt de joc in martie. El va rata, astfel, "dubla" cu Sevilla, programata pe 15 si 22 februarie.

Portarul Stelei nu ar fi trebuit sã aibã, în mod normal, probleme din cauza intervenţiei chirurgicale, însã efectele secundare i-au pricinuit luni o nouã accidentare

Andrey Nazario, noul portar brazilian al echipei din Ghencea, a suferit o accidentare foarte gravã, la genunchiul aceluiaşi picior, în urmã cu trei ani. I-au fost practic refãcute ligamentele încrucişate printr-o intervenţie chirurgicalã, dupã cum a recunoscut chiar fotbalistul. Refacerea a durat un an şi jumãtate, dar în cele din urmã s-a însãnãtoşit sutã  la sutã.

Prof. dr. Ştefan Cristea, şeful Secţiei de Ortopedie a spitalului Sfântul Pantelimon, a afirmat, ieri, cã operaţia suferitã de Andrey este des întâlnitã printre jucãtorii de fotbal american şi cã ea nu pune în pericol cariera sportivilor. În principiu, jucãtorul poate sã-şi continue cariera fãrã probleme, dar, ca la orice operaţie, pot apãrea efecte secundare. Este posibil ca unul dintre ligamentele reconstruite prin intervenţie chirurgicalã sã fi cedat. Operaţia este fãcutã pentru jucãtorii profesionişti de fotbal american, care câştigã multe milioane de dolari şi care nu-şi permit sã piardã sezoane", a precizat prof. dr. Ştefan Cristea, care a mai menţionat cã un test RMN efectuat înaintea accidentãrii nu ar fi schimbat foarte multe: "Şi un test RMN, şi un control agresiv al articulaţiei respective pot sã nu descopere afecţiunea. În unele cazuri sunt indicate false afecţiuni".

Prof. dr. Ştefan Cristea spune cã temperatura scãzutã de la Bucureşti, în comparaţie cu cele 35 de grade din Brazilia, ar fi putut fi unul dintre motivele accidentãrii suferite de Andrey.

"În cazul unui genunchi care oricum scârţâia, diferenţele de temperaturã îşi pot pune amprenta. În aceste cazuri este nevoie şi de o încãlzire foarte bunã înainte de antrenamente. Ceea ce nu a fost cazul lui, el jucându-se cu mingea dupã doar 10 minute", a precizat medicul. Prof. dr. Ştefan Cristea spune cã afecţiunile legate de menisc sunt cel mai des întâlnite în cazul fotbaliştilor profesionişti. "Apare o suprasolicitare, mai ales în situaţia în care sporturile devin din ce în ce mai agresive. Jucãtorii nu sunt superoameni, mai ales în cazul în care mulţi dintre ei nu sunt extrem de dotaţi din punct de vedere atletic", a precizat medicul ortoped.

Chiar dacã a fost extrem de afectat din cauza accidentãrii, portarul Andrey s-a liniştit când a auzit cã oficialii Stelei îşi vor respecta promisiunea şi vor încheia contractul indiferent de gravitatea accidentãrii.

Aflat la Bologna, la Clinica Isokinetic, brazilianul, care e foarte credincios, a declarat pentru site-ul Final Sports cã este convins cã Dumnezeu îl va ajuta sã depãşeascã momentele grele. "Sunt foarte liniştit. Ei spun cã îşi vor onora promisiunea şi, din câte am putut vedea, sunt persoane serioase, de caracter, dar şi Dumnezeu mã ajutã şi de aceea sunt liniştit", a spus Andrey, care în urmã cu trei ani a suferit o accidentare foarte gravã la acelaşi picior. Brazilianul este impresionat de oamenii pe care i-a întâlnit în România. "Gândul meu este sã mã recuperez bine. Apoi voi încerca sã fac totul cât mai bine pentru Dumnezeu mai întâi şi apoi pentru aceste persoane care au avut o atitudine surprinzãtoare pentru mine, deoarece în Brazilia nu este obişnuit sã semnezi un contract în aceste condiţii. Acolo n-aş mai fi fost primit la echipã", a spus Andrey.

Parteneri