Menu

Stiri: Rapid

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern


Dupã ce vor efectua, marţi dimineaţã, o vizitã medicalã la baza Pro Rapid, giuleştenii (care mai au programat un control medical, mai amãnunţit, pe 30 ianuarie, la Institutul de Medicinã Sportivã) se vor pregãti „la domiciliu” pânã pe data de 16 ianuarie. Din aceastã zi, şi pânã pe 26 ianuarie, elevii lui Rãzvan Lucescu pleacã într-un stagiu de pregãtire organizat într-un ţinut exotic, Insulele Canare. „Alb-vişiniii” vor sta în Las Palmas de Gran Canaria, co-capitalã, alãturi de Santa Cruz de Tenerife, a Comunitãţii Autonome a Insulelor Canare, regiune aparţinând administrativ de Spania, dar geografic de Africa (în apropierea coastei de nord-vest a continentului).

În Gran Canaria (una dintre cele şapte insule ale regiunii), pe 17 şi 19 ianuarie se vor disputa jocurile de pregãtire cu Rosenborg Trondheim (Norvegia) şi, respectiv, Brondby (Danemarca), în cadrul unui „patrulater” la care mai ia parte şi Şahtior Doneţk, echipa antrenatã de tatãl lui Rãzvan, Mircea Lucescu, cu care însã Rapid nu se va întâlni. Un al treilea meci al giuleştenilor este programat pe 22 sau 23 ianuarie, în compania unei divizionare secunde din Spania.
Un al doilea turneu de pregãtire al iernii este prevãzut pentru perioada 6–16 februarie, la Agia Napa, în Cipru, unde sunt programate patru partide de verificare.


Patronul visiniilor nu mai doreste sa-l vanda pe atacanul rapidist. „Mã gândesc foarte serios la noua ofertã pe care i-o voi face lui Buga. „Declaraţia îi aparţine lui George Copos. Acesta  a fost impresionat de gestul atacantului de 29 de ani al Rapidului, care a refuzat o ofertã avantajoasã pentru a rãmâne în Giuleşti, informeazã Realitatea TV.

Rãzvan Lucescu îi considerã pe Mãldãrãşanu şi Buga oameni de bazã pentru Rapid şi spune cã nu se pune problema despãrţirii de cei doi.

"Buga şi Mãldãrãşanu sunt ai Rapidului, şi-au arãtat valoarea şi şi-au adus contribuţiile la toate succesele obţinute", a spus Lucescu.

Rãzvan Lucescu aşteaptã o revenire a atacantului care sezonul trecut fãcea furori în Cupa UEFA.

"E un jucãtor care n-a mai avut vârful de formã, dar poate ajunge din nou la nivel maxim", a mai spus Lucescu.

Pele din Giuleşti are şi motive de bucurie. George Copos susţine cã nu va rãmâne indiferent la atitudinea lui Buga, care vrea sã rãmânã la Rapid, unde câştigã în acest moment 45.000 de euro pe sezon.

"Buga a dovedit cã îşi doreşte sã rãmânã la Rapid. A refuzat o ofertã de 800.000 de dolari şi mã gândesc serios la noua ofertã pe care i-o voi face", a declarat patronul Rapidului George Copos.


Clubul de pe BEGA  doreste  sa-l achizitioneze pe mijlocasul areman  Kramian. Patronul  Marian Iancu i-a fãcut o ofertã armeanului, liber de contract dupã ce angajamentul sãu cu Rapid a expirat la 31 decembrie, informeaza Realitatea TV.

Chiar în ziua în care s-a întâlnit cu George Copos pentru o nouã rundã de negocieri, Artiom Karamian a primit o nouã ofertã. Pe fir pentru aducerea mijlocaşului de 27 de ani a intrat Politehnica Timişoara. Marian Iancu a confirmat oferta pentru armeanul care a strâns 52 de meciuri de campionat în tricoul Rapidului.

"Noi am lansat o ofertã, dar nu cred cã e mai mare decât cea a Rapidului, e o ofertã normalã. Nu existã negocieri, noi am fãcut o ofertã şi e fixã", a spus Marian Iancu


Tehnicianul  giulestean, a comentat despre campioana care va fi in la sfarsitul acestui sezon. "Dinamo este ca şi campioanã, iar în retur Rapid, Steaua, CFR Cluj şi Poli Timişoara îşi vor disputa un loc de Liga Campionilor. Va fi o luptã asprã pentru Ligã", crede antrenorul giuleştenilor, Rãzvan Lucescu, conform RTV.

Rãzvan Lucescu nu crede cã Dinamo mai poate scãpa titlul în partea a doua a campionatului: "Dinamo e aproape campioanã, e greu de crezut cã mai poate fi prinsã şi rãmâne bãtãlia pentru locul doi care va fi foarte importantã".

Lucescu considerã cã Rapid se va lupta nu doar cu Steaua, ci şi cu CFR Cluj şi Poli Timişoara pentru locul secund al Ligii I: "Ne vom bate foarte tare pentru acest lucru aşa cum ne vom bate şi pentru Cupã. E o satisfacţie mare sã joci în Ligã, dar fotbalul de-aia e frumos, cã merge înainte, nu se opreşte niciodatã".


Dacã Ionel Ganea a semnat deja cu Rapid, macedoneanul Grozdanovski este foarte aproape de o înţelegere cu giuleştenii. "Dacã va rãmâne şi Karamian pot spune cã avem un lot complet", a spus Rãzvan Lucescu, mulţumit de campania de achiziţii a conducerii din Giuleşti, conform RTV.

Rãzvan Lucescu crede cã Rapid a transferat cel mai important fotbalist al Ligii întâi, pe Ionel Ganea: "Este un câştig pentru echipã, poate a fost chiar cel mai bun jucãtor al acestei toamne."

Lucescu a urmãrit înregistrãri cu macedoneanul Grozdanovski, şi el foarte aproape de un transfer la Rapid: "Grozdanovski este un jucãtor din naţionala Macedoniei, ne-am informat bine de tot este un jucãtor de vitezã, de ambele picioare care joacã bine în bandã dar şi în interior."

Buga şi Mãldãrãşanu sunt jucãtori pe care Rãzvan Lucescu se va baza în acest retur, iar antrenorul Rapidului şi-ar mai dori un singur lucru: "În momentul de faţã dacã se rezolvã şi situaţia lui Karamian lotul e complet, sunt 2 jucãtori pe fiecare post."


Vali Negru a intrat în dizgraţia conducerii rapidiste dupã refuzul de a pleca la FC Vaslui. Adrian Porumboiu îi oferise lui George Copos 300.000 de euro pentru un transfer definitiv, dar jucãtorul a refuzat, informeazã Realitatea TV.

De acord sã se despartã pânã la startul returului, Vali Negru şi conducerea Rapidului nu reuşesc sã se înţeleagã asupra destinaţiei. Clubul a ajuns la un acord cu FC Vaslui, mulţumitã de preţ dupã ce acum trei ani a plãtit 150.000 de dolari pe fotbalist.

Negru însã nu vrea sã meargã la Vaslui, chiar dacã i se oferã un contract foarte bun, 100.000 de dolari pe sezon, ci ar prefera Unirea Urziceni, unde antrenazã cel care l-a luat la Rapid în 2004, Dan Petrescu.

Autorul golului victorios de la Berlin, din meciul cu Hertha, nu va mai merge cu echipa în pregãtiri, ci se va antrena cu Rapid II, echipã care evolueazã în Divizia C.

Parteneri