Menu

Stiri: Steaua

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

” In primul rand, sa fiu sanatos, ceea ce le doresc si suporterilor Stelei. De asemenea, din punctul meu de vedere, doresc sa antrenez, insa doar in cadrul potrivit pentru a face performanta. Nu ma grabesc sa antrenez din nou doar pentru a imi exercita meseria, ci astept o oferta care sa fie motivanta din punct de vedere profesional.”

Acesta a comentat si despre echipa la care a evoluat:
” La Steaua am cunoscut cele mai mari satisfactii, pentru ca aici am crescut si m-am format ca jucator. Am beneficiat de antrenori extraordinari, de la care am avut ce invata, precum Iordanescu sau Emerich Jenei. Am jucat, cu Steaua, o semifinala de Cupa Campionilor si, din pacate, am ratat finala, din cauza unei neatentii. Cu echipa nationala am evoluat la Campionatul Mondial din SUA, unde am avut mari succese si am fost la un pas de semifinala cu Brazilia.”

Dumitrescu si a reamintit care au fost si cele mai frumoase goluri marcate de el:
  ” Golurile din parcursul Stelei spre a doua finala de Cupa Campionilor, cele contra lui Spartak Moscova, IFK Goteborg si Galatasaray. De asemenea, golul marcat lui Dinamo in 1992, un sut absolut superb, iar in poarta lor era Tene. Sigur, golul de la Campionatul Mondial din SUA, contra Argentinei...”

Ilie Dumitrescu:
- Data nasterii: 6 ianuarie 1969
- Debut: Chimia Rm.Vâlcea - Steaua Bucureşti 0-4 (13 iunie 1987)
- Activitate fotbalistica:
1986-1987 Steaua
1987-1988 FC Olt
1988-1994 Steaua
1994-1995 Tottenham
1994-1995 FC Sevilla
1995-1996 Tottenham
1995-1997 West Ham United
1996-1997 America (Mexic)
1997-1998 Atlante (Mexic)
1998-1999 Steaua
- 203 partide si 75 de goluri in prima divizie
- golgheter al României in 1993


Golul marcat de Ruud van Nistelroy la Bucureşti, pe 17 octombrie, în partida Steaua - Real Madrid 1-4, este clasat pe locul 10 într-un clasament al celor mai frumoase goluri reuşite în anul 2006, realizat de www.foot.net. Cel mai frumos gol al anului este considerat cel marcat de argentinianul Cambiasso, la CM din Germania, în partida Argentina - Serbia 6-0.
Locul secund i-a revenit lui Ronaldinho, cu celebra "foarfecã" din partida Barcelona -Villareal.


Interesul in jurul decarului stelist, Nicolae Dica, se accentueaza. Ziarul britanic The Sun noteaza, in editia de astazi, ca Nicolae Dica reprezinta una dintre posibilele achizitii ale echipei britanice Aston Villa. "Villa are nevoie disperata de un atacant, insa O'Neill (n.r. tehnicianul echipei engleze) si-a exprimat ingrijorarea referitoare la faptul ca jucatorii straini ar putea avea dificultati de adaptare", informeaza The Sun. Sursa citata mentioneaza ca exista varianta unui imprumut al lui Dica (42 de goluri in 72 de meciuri), cu optiune de cumparare din vara acestui an.

Una din pretendentele la transferul lui Nicolae Dicã, Girondins Bordeaux, se pare cã a renunţat la a-l achiziţiona pe atacantul Stelei. Conform footmercato.net. francezii au îngheţat tratativele. "Anunţat de mai multe sãptãmîni, transferul lui Nicolae Dicã la Bordeaux a intrat în impas", se aratã în materialul publicat pe site. "Datoritã prestaţiilor sale excelente din Liga Campionilor, mai multe echipe din Marea Britanie i-au fãcut ochi dulci celui mai bun fotbalist din campionatul României. Glasgow a oferit 4 milioane de euro, în timp ce Aston Villa a plusat cu 4,5 milioane de euro. În urma acestui asalt britanic, sînt puţine şanse ca Dicã sã ajungã la Bordeaux".

Parteneri