Menu

Stiri: Rapid

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

Cu ocazia acestei festivitãţi, organizate de Cristiana Copos, în cinstea angajaţilor firmei Ana Holding, soţia finanţatorului de la Rapid a urcat pe scenã alãturi de trei dintre fotbaliştii grupãrii feroviare, Ionuţ Mazilu, Romeo Stancu şi Nicolae Grigore, oferindu-le premii unora dintre cei mai buni juniori ai clubului de sub Podul grant: Carlos Şerban (grupa 1992), Angelo Butnaru (grupa 1992) şi Rareş Nicoarã (grupa 1994).

Totodatã, Cristiana Copos i-a premiat şi pe copiii angajaţilor Ana Holding, care au obţinut rezultate bune la concursurile şcolare.

Fotbaliştii rapidişti au oferit autografe şi s-au pozat cu fanii prezenţi la eveniment. Atacantul Ionuţ Mazilu considerã cã acesta a fost cel mai bun an din cariera sa: "A fost un an bun pentru Rapid şi cel mai bun an din cariera mea, asta dacã exclud ultima perioadã, când am fost accidentat. Îmi doresc ca, în noul an, sã fie linişte în Giuleşti".


Tehnicianul giulestean se  bucura de sprijilul jucatoriilor. Cel mai constant fotbalist al Rapidului în aceastã stagiune, Costin Lazãr, şi-ar dori ca Rãzvan sã continue pe banca Rapidului.

"Dânsul hotãrãşte ce face, dar noi ne-am dori sã rãmânã", a declarat Lazãr.

"Trebuie sã lãsãm totul deoparte şi sã ne apucãm de construit, pentru cã în ultimele trei meciuri am stricat tot ce fãcusem bun în tur", a afirmat Mazilu.

Patronul Rapidului a afitmat ca nimeni de la Rapid nu a vorbit despre demiterea lui Rãzvan Lucescu. Rãzvan a fost prezent în aceastã sãptãmânã la antrenamentele conduse de Fabio Capello la Real Madrid şi sunt multe voci care susţin varianta unei despãrţiri între patronul giuleştenilor şi antrenor, informeazã RTV.

La petrecerea de Crãciun organizatã de grupul de firme pe care îl patroneazã, George Copos a vorbit pentru prima oarã de la terminarea sezonului despre Rãzvan Lucescu.

"Nimeni, dar nimeni de la Rapid nu a vorbit despre demiterea lui Rãzvan, eu n-am vrut sã rãspund unor dezinformãri", a spus Copos.


Sotia patronului , Cristiana Copos este consideratã una dintre cele mai de succes femei de afaceri din România. Soţia patronului rapidist George Copos a recunoscut ieri pentru Libertatea cã existã momente în care discutã cu soţul ei şi despre problemele echipei din Grant.

“De regulã, mie nu-mi place sã mã amestec în ceea ce ţine de club. Când George vine seara acasã abia dacã apucãm sã discutãm despre chestiunile de afaceri. Sunt momente în care vorbim şi despre Rapid. Eu nu-mi permit sã-i dau sfaturi în privinţa formaţiei, dar, atunci când vãd ce se scrie prin presã, am unele puncte de vedere de care el ţine cont”, a explicat Cristina Copos.

În ultima perioadã întrebarea legatã de viitorul lui Rãzvan Lucescu în Giuleşti e pe buzele tuturor. “Eu mi-aş dori ca Rãzvan sã rãmânã în continuare la echipã. Pe el îl ştiu din clipa în care am cunoscut familia Lucescu. Oarecum e ca şi copilul meu”, a mentionat jumãtatea lui Copos.

L-a întors şi pe Rednic

La primul mandat al lui Mircea Rednic în Giuleşti, dupã câteva luni de la începutul sezonului, Copos s-a enervat pe antrenor şi l-a dat afarã chiar de ziua lui, 9 aprilie 2001, când Puriul împlinise 39 de ani, oferindu-i la plecare şi un buchet de flori.

“Eram împreunã cu fiica noastrã şi cu nişte prieteni şi am discutat cu George despre Rednic. L-am convins atunci sã revinã asupra deciziei de a-l demite”, a spus Cristina Copos.

Lucescu senior , doreste sa si lasa actiunile pe mana fiului. Desi Razvan nu mai este dorit ca antrenor, acesta se poate intoarce ca actionar. ASTFEL George Copos a inceput sa aiba probleme cu actiunile la SC Rapid SA. Suparat pe felul cum este tratat fiul sau in Giulesti, Mircea Lucescu este dispus sa-i cedeze lui Razvan actiunile pe care le detine oficial la Rapid (3,92%), dorind sa-i dea o palma morala lui Copos, informeazã "Gardianul".

Situatia la Rapid este departe de a fi lamurita. Increngatura de actionari gandita de George Copos ii poate provoca acestuia serioase neplaceri. Dupa furtuna intr-un pahar cu lapte provocata de Jean Valvis, care a plasat un numar infim de actiuni la suporteri, un alt actionar poate intoarce armele.

Conflictul dintre George Copos si actualul antrenor al echipei ii poate pune in cap primului toata familia Lucescu. Cel mai suparat din toata povestea este Mircea Lucescu, acesta chiar sfatuindu-si fiul sa plece din Giulesti si sa nu mai inghita toate umilintele. Chiar daca Rapidul a ratat calificarea in primavara europeana, „Il Luce“ considera ca fiul lui nu are de ce sa plece cu fruntea plecata de la Rapid, pentru ca a facut lucruri extraordinare la echipa. La prima vedere, nu este nici o problema pentru Copos ca se supara prietenul sau Mircea, dar avand in vedere ca acesta detine oficial 3,92 % din actiunile la societatea comerciala Fotbal Club Rapid SA, pot aparea mici probleme.

De altfel, la fiecare Adunare Generala, Copos a controlat actiunile persoanelor fizice implicate la FC Rapid si acum s-ar putea trezi cu o opozitie mult mai puternica. Nu este exclus ca Mircea Lucescu sa-i cedeze fiului sau actiunile, astfel Razvan putand sa fie in continuare implicat in activitatea echipei din Giulesti. Jean Valvis a tinut sa faca publica structura actionariatului la Rapid, deranjat fiind de declaratiile fostului vicepremier care afirmase ca a mai achizitionat o parte din actiuni in ultimele luni.

1. FC Rapid
Ana Grup 35,36 %
La Dorna Grup 15,67%
Ministerul Transporturilor 3,92%
Lukoil SA 3,92%
Mircea Geoana 3,92%
MIRCEA LUCESCU 3,92%
Gheorghe Dinu 3,92%
Octav Cobzareanu 3,92%
Dan Ostahie 3,92%
Ion Vlaicu 3,92%
2. Megapearl Limited 9,6257%
3. Ana Holding SA 7,86517%
4. Jean Valvis 0,00959%
5. Gheorghe Copos 0,00479%

Parteneri