Menu

Stiri: Steaua

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern


Portughezul susţine cã situaţia sa se va clarifica sãptãmîna viitoare. "Tot ce ştiu este cã mai am contract cu Steaua, dar aştept ca sãptãmâna viitoare sã se decidã situaţia mea. Mi-ar plãcea sã mã întorc în Portugalia. Am propuneri din strãinãtate, dar secretul este sufletul afacerilor. Singura mea dorinţã este cã vreau sã joc. Mi-ar plãcea sã joc în campionate precum cele din Spania, Italia sau Anglia, care sînt cele mai bune în acest moment”, a declarat Carlos.


Accidentat in partida cu Craiova, atacantul stelist ,Opriţa a comentat partida disputatã de PSG împotriva lui Panathinaikos, în urma cãreia Rapid a ratat calificarea în primãvara europeanã a Cupei UEFA. Stelistul isi doreste ca, la tragerea la sorti de astazi, Steaua sa "cada" cu PSG. "Am vãzut meciul PSG - Panathinaikos. Aş dori sa jucãm cu PSG, sã-i rãzbunãm pe rapidişti. Chiar îmi pare rãu pentru ei. Panathinaikos nu s-a dat la o parte, atât a putut", a spus stelistul. Opriţa are leziune la nivelul ligamentului încrucişat anterior al genunchiului drept şi rupturã de menisc. Atacantul "roş-albaştrilor" a plecat la Bologna, pentru un control medical amãnunţit, urmând a se decide, de cãtre personalul medical, dacã este necesarã o intervenţie chirugicalã.


Managerul general al Stelei apreciaza ca nu multi conducatori de club din Romania se pot lauda cu performantele obtinute de Steaua. "Am fost anuntat de organizatorii unei gale sa vin sa iau un premiu si le-am spus sa il dea altcuiva, nu imi place sa iau premii. Vreau si eu sa vad un conducator de club care isi duce echipa de trei ori consecutiv in primavara europeana", a declarat oficialul Stelei.

Stoica s-a referit si la accidentarea suferita de Oprita: "Ligamentele sale sunt afectate si cred ca se va ajunge la operatie. E cumplit ce i s-a intamplat acestui baiat", a afirmat MM.


Fundasul stanga al campioanei , Mihaita Nesu a inceput, de cateva zile, antrenamentele usoare, dupa ce a avut piciorul imobilizat. Fundasul Stelei se afla la clinica Isokinetic din Bologna si a intrat in perioada de recuperare dupa operatia suferita. Se preconizeaza ca stelistul sa ramana sub supravegherea cadrelor medicale din Italia pana in luna februarie, Isokinetic fiind recunoscuta pentru faptul ca le permite fotbalistilor sa paraseasca clinica doar daca sunt 100% recuperati din punct de vedere fizic.


Steaua a inceput deja campania de achizitii. Primul pe lista lui Oli a fost aducerea unui portar. Andrey, care a împlinit în noiembrie 23 de ani, este unul dintre portarii brazilieni care erau vãzuţi de mare viitor în urmã cu cîţiva ani. Tocmai pentru cã el se afla în prim-plan, a fost convocat de antrenorul echipei naţionale sub 20 de ani a Braziliei pentru a face parte din lotul cu care reprezentativa carioca a participat la Campionatul Mondial din 2003, desfãşurat în Emiratele Arabe Unite. Atunci a fost rezerva lui Jefferson la toate cele 7 jocuri, în urma cãrora Brazilia a cîştigat trofeul, fiind coleg, printre alţii, cu Adriano, Kleberson şi Adailton.

Andrey a revenit în acest an în circuitul fotbalului brazilian, dupã ce a fost nevoit sã treacã şi printr-o perioadã foarte grea. În 2004 a suferit o accidentare care l-a ţinut departe de gazon mai bine de un an, dupã care n-a mai prins postul de titular la Paranaense. A fost împrumutat la începutul lui 2006 la Figueirense, unde a jucat 35 de meciuri din cele 38 de etape ale campionatului.

Noul portar al Stelei a vorbit în presa brazilianã despre accidentarea sa şi despre revenirea în prim-plan. "În primele jocuri din acest an mi-a fost foarte greu şi nici n-am avut evoluţii prea bune deoarece nu eram în ritm, nu aveam partide în picioare şi pînã am prins încredere a durat ceva timp", a declarat Andrey, cel care are o medie a notelor primite din partea "globesporte" de 6,4.

La puţine momente dupã ce a bãtut palma cu Mihai Stoica, Andrey Nazario s-a destãinuit presei braziliene. "De cînd m-am apucat de fotbal am visat sã ajung sã joc într-o zi în Europa, aşa cum au fãcut toţi marii fotbalişti pe care i-a dat Brazilia. Visul vãd cã mi se îndeplineşte", a declarat atunci Andrey.

În actualul sezon, Andrey a fost unul dintre cei mai buni jucãtori ai lui Figueirense, echipã care a încasat în total 44 de goluri, 42 dintre ele fiind primite de Nazario, trupa noului stelist fiind pe locul 4 în topul echipelor cu cele mai puţine goluri încasate dupã mult mai celebrele Sao Paolo, International Porto Alegre şi Santos.

Parteneri