Menu

Stiri: Rapid

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

"Intr-adevãr am fost foarte nervos dupã meci şi am vrut sã intru peste arbitri, la vestiar, dar nu am spart uşa, aşa cum s-a spus" a declarat fundaşul rapidist.

Cel care i-a sarit un ajutor a fost directorul general al giuleştenilor, Constantin Zotta, care a adus ca martori la Comisia de Disciplinã pe doi dintre bodyguarzii implicaţi în incidentul de dupã meciul cu Pandurii.

"Este normal ca membrii comisiei sã ţinã cont de raportul arbitrilor. Însã arbitrii nu puteau şti cu exactitate ce s-a întâmplat pe culoar pentru cã aveau uşa închisã. Domnul observator, care este şi secretarul comisiei, a recunoscut cã nu a vãzut presupusul incident pentru cã se afla pe teren. Ce mã surprinde este cã domnii arbitri au întocmit acest raport fãrã a putea vedea. Şi asta mã face sã mã gândesc cã acel arbitraj ostil a avut rãdãcini" a precizat Zzotta.

Desi a primit 2 etape de suspendare cãpitanul Rapidului, Vasile Maftei, sperã ca suspendarea dictatã astãzi împotriva sa de cãtre Comisia de Disciplinã sã fie ridicatã. Fundaşul giuleştenilor spune cã nu a lovit uşa de la vestiarul arbitrilor, aşa cum s-a scris şi sperã sã rãmânã doar cu amenda de 100 de milioane de lei:

"Am încercat sã cer explicaţii pentru cã în drumul spre vestiare mi-a spus cineva cã a fost ofsaid la golul celor de la Pandurii Târgu Jiu. N-am înjurat. Ne-am împins acolo cu bodyguarzii, s-a deschis uşa, iar arbitrul Teodor Crãciunescu a scris în foaia de joc cã am dat cu piciorul în uşã. Dar eu n-am dat cu piciorul. Iar uşa n-avea cum sãã se spargã de la un spate... cã eu l-am împins pe bodyguard şi el a dat cu spatele de uşã. S-a auzit un zgomot pentru cã uşa e din PVC şi orice contact cu uşa se aude. Iar cei din interior nu aveau cum sã vadã ce am fãcut eu. Ei m-au vãzut acolo la 2-3 metri în spatele bodyguarzilor, dar n-au vãzut ce-am fãcut eu. Sper sã mi se ridice suspendarea pentru cã nu sunt vinovat. Sã rãmânã doar amenda", a declarat Maftei


Mircea LucescuTehnicianul ucrainenilor de la Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu,  (foto) a afirmat, miercuri, pentru NewsIn, cã el personal nu crede cã jucãtorii lui Panathinaikos Atena îşi vor da viaţa pe teren în meciul cu PSG, în ultima partidã a grupei G, din Cupa UEFA. Dacã PSG va câştiga jocul, Rapid rãmâne acasã.

"Cred cã am acumulat destulã experienţã, încât sã îmi dau seama dacã o echipã, care este calificatã deja în primãvara europeanã, sã mai joace la capacitate maximã, într-un meci fãrã mizã pentru ea. Chiar dacã Panathinaikos Atena are un antrenor strãin, pe Victor Munoz, care, sunt sigur cã vrea sã învingã, jucãtorii nu vor mai fi atât de mobilizaţi. Eu cred cã doar printr-o minune Rapid va ajunge în primãvara europeanã. Totuşi, trebuie sã ţinem cont şi de faptul cã PSG nu se aflã în cea mai bunã formã, iar acest lucru poate sã conteze", a declarat Mircea Lucescu.

Pentru ca Rapid sã se poatã califica în 16-imile Cupei UEFA, trebuie ca Panathinaikos Atena sã învingã sau sã termine la egalitate meciul pe care îl va disputa în deplasare cu PSG, la data de 13 decembrie, în ultima etapã a grupei G.

În ceea ce priveşte calificarea lui Şahtior Doneţk în primãvara europeanã, Mircea Lucescu a spus cã aceastã performanţã se datoreazã parcursului bun din ultima perioadã al echipei sale: "Pentru mine personal, aceastã partidã a fost ca o finalã (n.r. Olympiakos-Şahtior 1-1). Am sperat pânã în ultima clipã cã vom reuşi sã ne calificãm, deşi eram convins cã nu vom avea un meci uşor, în special din cauza presiunii publicului. Tot din aceast motiv şi Rãzvan Raţ a luat acel cartonaş roşu. Dacã nu era publicul, sunt convins cã arbitrul nu lua aceastã decizie, dar eu cred cã a cedat presiunii acestuia".

Şahtior Doneţk a reuşit sã se califice în 16-imile Cupei UEFA, dupã egalul obţinut în deplasare, scor 1-1, cu Olympiakos Pireu, în ultima partidã din grupa D a Ligii Campionilor.


Preşedintele Rapidului, Constantin Zotta, a spus, ieri, cã în cazul în care arbitrii vor continua sã greşeascã împotriva echipei sale va solicita demisia şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. "Ne afecteazã foarte mult erorile tot mai dese ale arbitrilor împotriva noastrã. Am pierdut multe puncte importante, atât în acest tur, cât şi în campionatul trecut. Probabil deranjeazã cã ne-am apropiat foarte mult de locurile de Liga Campionilor! Ce ne rãmâne de fãcut este doar sã urmãrim cât mai atent evoluţia arbitrilor şi sã sesizãm cât mai des CCA. Dacã aceasta nu va face nimic, vom cere demisia conducerii ei", a declarat preşedintele giuleştean, Constantin Zotta, care a depus un memoriu împotriva brigãzii de arbitri de la partida Rapid Pandurii, încheiatã la egalitate, scor 1-1.


George CoposPatronul visiniilor este tot mai nemultumit de rezultatele echipei si de jocul prestat de echipa sa. Principalul vinovat pentru toate acestea pare a fi actualul antrenor  RAZVAN LUCESCU.
George Copos   (foto) a anuntat dupa meciul cu Pandurii ca "toti cei care au gresit vor plati la iarna". Vizati nu sunt doar unii jucatori, ci si antrenorul Razvan Lucescu, informeazã Jurnalul Naţional.

Daca in ceea ce-i priveste pe Vasilache, Burdujan si Vali Negru, lucrurile par a fi cat se poate de clare, acestia urmand a fi expulzati in cel mai scurt timp, soarta lui Razvan Lucescu se va decide dupa meciul PSG – Panathinaikos, cand se va sti daca Rapid isi va continua sau nu aventura europeana.

In cazul in care "alb-visiniii" vor rata prezenta in "16-imile" Cupei UEFA, unde pot fi prezenti doar daca echipa elena nu pierde la Paris, George Copos va taia in carne vie. Prima masura va fi, potrivit unor surse, destituirea lui Razvan Lucescu. Boss-ul gruparii din Grant are deja si un inlocuitor: Ladislau Bölöni.

Fara angajament dupa ce a fost dat afara de la AS Monaco, Bölöni, caruia i-a fost propus si postul de selectioner al reprezentativei Ungariei, a fost contactat deja, din cate se pare, de fostul vicepremier. Tehnicianul nu i-a dat inca un raspuns ferm lui Copos, dar nici nu a exclus din start varianta de a prelua conducerea tehnica a Rapidului.

Copos l-a mai vrut o data
George Copos nu este la prima tentativa de a-l aduce pe Ladislau Bölöni in Giulesti, patronul "alb-visiniilor" dorindu-l pe cel care a castigat un titlu de campion in Portugalia cu Sporting Lisabona si in urma cu doi ani. Atunci, Bölöni ar fi trebuit sa-i ia locul lui Dan Petrescu, care a demisionat dupa o serie de rezultate nesatisfacatoare.
 Mutarea nu a fost insa posibila din cauza refuzului sotiei lui Bölöni de a se muta in Romania, astfel ca antrenorul a dat pana la urma curs ofertei pe care i-a facut-o Rennes, formatie din prima liga franceza. Ca sa preia conducerea tehnica a Rapidului, Loti Bölöni va trebui sa incerce sa-si convinga consoarta ca aceasta alegere este cea mai potrivita.

Parteneri