Menu

Stiri: Poli Timisoara

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern


Presedintele CCA il infiereaza si pe asistentul care a fost responsabil cu "dezinformarea" lui Augustus Constantin. "Eu am avut o discuţie cu el dumincã şi omul a avut puterea sã-şi recunonoascã greşeala. Mi-a spus cã nu-şi explicã cum a fãcut o astfel de eroare. Oricum, este o greşealã evidentã", a spus Constantin, care a refuzat sã dezvãluie notele primite de brigada de arbitrii din partea observatorului Ştefan Constantin.

Oficialul FRF a mai spus cã retragerea cartonaşului roşu acordat în mod eronat lui Simion o poate face doar Comisia de disciplinã din cadrul FRF. "Comisia se poate autosesiza sau UTA poate face memoriu în acest caz. Noi nu putem face decât sã comunicãm comisiei de disciplinã concluziile noastre", a mai spus Constantin.

Antrenorul Politehnicii Timisoara, Alin Artimon ( foto) Alin Artimon,a afirmat ca doreste ca echipa sa sa treaca repede peste succesul obtinut cu rivala din ARAD, si ca jucatorii sa se concentreze asupra viitoarelor meciuri. "Trebuie sa ne revenim cu picioarele pe pamant. Unii suntem deja in coborare spre pamant. Este important acest lucru deoarece sambata se incheie turul, dar imediat se joaca si primele doua partide din retur. Mai sunt, asadar, trei partide in acest an, in care trebuie sa fim concentrati la maxim, deoarece ce am facut pana acum se sterge cu buretele la primul insucces.", a avertizat tehnicianul alb-violetilor.

Artimon s-a aratat ingrijorat si in ceea ce priveste absentele din lot pentru partida de simbata viitoare, impotriva formatiei FC Vaslui. "Alexa este suspendat. Caramarin a reluat antrenamentele, insa foarte usor. Nu stiu daca la ora partidei va fi apt de joc. Mai sunt si ceva probleme cu Balace si Mansour, care nu au facut antrenament", a aratat antrenorul neinvins inca pe banca Politehnicii, care a mai adaugat ca nu il intereseaza momentan clasamentul, ci doar ca formatia pe care o antreneaza sa acumuleze cat mai multe puncte pana la finalul campionatului.

Desi mai multe cluburi cerusera amanarea celor doua etape din retur, programate sa se dispute in decembrie, pentru la primavara, Comitetul Executiv a decis ca acestea sa se joace conform programarii initiale. Presedintele FRF, Mircea Sandu a explicat ca nu se pot amana cele doua etape din retur deoarece o reprogramare ar da peste cap programul echipei nationale pentru partidele de anul viitor cu Slovenia, din iunie. "Noi vorbim despre o protecţie generalã a fotbalului, nu de interesele a douã sau trei cluburi", a declarat Mircea Sandu, dupa ce cu o saptamana in urma zece cluburi din Liga 1 solicitasera Comitetului Executiv ca etapele cu numarul 1 si 2 din retur sa se desfasoare in februarie sau martie 2007.

Astfel, partidele ramase de disputat pentru Poli pana la finele anului, sunt urmatoarele:

Etapa a 17-a
Sâmbãtã 25 noiembrie

FC Vaslui - FCU Politehnica Timişoara (14,00, Telesport)

Etapa a 18-a
Sâmbãtã 2 decembrie

Steaua Bucureşti - FCU Politehnica Timişoara (17,00, TVR 1)

Etapa a 19-a
Sâmbãtã 9 decembrie

FCU Politehnica Timişoara - FC Argeş Piteşti (20,45, Antena 1)

În Comitetul Executiv, Gheorghe Chivorchian a încercat dizolvarea Curţii de Arbitraj pentru Fotbal pentru decizia în cazul Srohj-Abiodun.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal nu a fost lipsit de discuţii aprinse. Deşi şedinţa se anunţa una destul de liniştitã, surse FRF au spus cã în interior spiritele au fost încinse cind s-a azuns la cazul Srhoj-Abiodun. Reprezentantul cluburilor de Liga a doua, Gheorghe Chivorchian, a încercat sã anuleze decizia Curţii de Arbitraj pentru Fotbal în privinţa celor doi jucãtori, care decisese cã aceştia trebuie sã se întoarcã la FC Naţional, club cu care mai au contract.  Fotbaliştii sînt doriţi de Poli Timişoara, acolo unde ar putea veni preşedinte chiar Chivorchian. Acesta a încercat sã forţeze chiar şi dizolvarea întregii Curţi de Arbitraj, din care fac parte 15 membri. El a ţinut un discurs de 45 de minute prin care a încercat sã obţinã decizia pe care şi-o dorea. Chiar dacã firma de avocaturã angajatã de FRF a dat dreptate jucãtorilor, Mircea Sandu s-a opus însã, decizînd cã, indiferent dacã este sau nu corectã, decizia Curţii rãmîne valabilã, iar fotbaliştii sã se adreseze la UEFA pentru rezolvarea cazului. Apropiaţi FRF susţin cã Srhoj şi Abiodun nu au depus încã nici un memoriu la UEFA, dar şi cã în cazul în care o vor face, şansele lor de reuşitã sînt aproape nule. Totuşi, Mircea Sandu a precizat cã în urmãtorul Comitet Executiv, din decembrie se va analiza întreaga activitate a comisiilor federale, iar cei gãsiţi vinovaţi ar putea fi înlocuiţi.

Antrenorul UT-ei, adversara de simbata trecuta a Politehnicii, Marius Lacatus, a avut o reactie dura, duminica, la OTV, la adresa patronului echipei timisorene, Marian Iancu. Iancu declarare ca este incantat de faptul ca echipa banateana a castigat "toate cele trei meciuri: din tribuna, din teren si din strada". "Dacã domnul Iancu spune aşa ceva, vã daţi seama în mâinile cui a cãzut aceastã echipã. Eu, dacã aş fi conducãtor de club nu aş face niciodatã asemenea declaraţii. E o ruşine sã te lauzi cã ai bãtut suporterii echipei adverse pe stradã. Marian Iancu sã îşi vadã de investiţiile sale. Şi aşa, Poli câştigã an de an campionate şi joacã în cupele europene", a declarat "Fiara".

Referitor la partida pierduta de echipa sa in fata echipei timisorene cu scorul de 2-0 in cadrul etapei a 16-a a Ligii 1, Lacatus a declarat ca Poli a castigat datorita omului in plus. "Timişoara a fost mai bunã pentru cã a jucat cu un om în plus 75 de minute. Eu nu am vãzut niciun pumn în gurã la faza care a dus la eliminarea lui Simion, care oricum nu a fost cel implicat în acel duel. Dacã a fost pumn în gurã, de ce arbitrul nu a dat şi loviturã de pedeapsã? Este clar cã arbitrul se simţea cu musca pe cãciulã", a acuzat tehnicianul "Batranei Doamne"

Parteneri