Menu

Dorinel trebuie sa plateasca

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

La 40 de zile de când a plecat de la CFR pentru a da curs ofertei echipei FC Arges, comisiile abilitate sa judece memoriul înaintat de clubul clujean au dat ieri un prim verdict. Astfel, Comisia federala pentru statutul jucatorului a decis ca Dorinel sa-i achite fostului club 200.000 de euro, pentru a se plati astfel clauza de reziliere a contractului de antrenor al acestuia cu CFR.

De asemenea, Munti va trebui sa returneze 50% din drepturile financiare încasate pâna la data parasirii echipei din Gruia. In plus, decizia Comisiei prevede si o suspendare de 10 etape pentru acesta ca jucator, din momentul în care el o sa semneze si un contract de joc cu Pitestiul. “Voi face recurs, deoarece masura luata la respective comisie nu este una corecta. Din ce stiu eu trebuia sa fiu judecat de Comisia de Disciplina si nu de cea pentru Statutul Jucatorului”, a precizat Dorinel. “Decizia a fost una corecta, deoarece daca el ar fi fost iertat pentru ce a facut atunci se crea un precedent extrem de periculos. Oricine ar fi putut sa plece de la echipa x la y pentru 5 lei în plus, fara sa pateasca nimic”, a precizat bossul din Gruia, Iuliu Muresan.  

Presedintele lui CFR Cluj a declarat ca decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF, in litigiu pe care gruparea clujeana o are cu antrenorul-jucator Dorinel Munteanu, este corecta.
"Suntem multumiti de aceasta decizie. E luata conform regulamentelor in vigoare. Daca nu s-ar fi luat aceasta hotarire se putea produce un adevarat haos in fotbal. Se crea un precedent si puteam spre exemplu sa ramin la meciul cu Poli Iasi fara jumatate din echipa. Sa plece pur si simplu. Comisiile federatiei trebuie sa ne protejeze pe noi, cluburile, de astfel de evenimente", a declarat, marti, Muresan.

Iuliu MuresanIuliu Muresan  (foto)spune totdata ca nu clubul a cerut introducerea clauzei de rezilere in contract. "Nu noi am cerut ca Dorinel Munteanu sa aiba clauza de reziliere a contractului. A fost decizia lui sa aiba clauza de reziliere, pentru ca se gindea ca va prinde un contract in Germania, unde se afla familia sa, si dorea sa fie corect cu noi. Comisia a luat aceasta decizie pentru ca aceasta clauza a fost introdusa cu acordul ambelor parti", a mai spus presedintele clujean.

Oficialul gruparii clujene a mai declarat ca a renuntat la cei 100.000 de euro pe care ii ceruse initial ca Dorinel Munteanu sa-i plateasca drept despagubire in contul contractului de jucator semnat cu CFR Cluj. "Noi am renuntat la suma de 100.000 de euro, insa comisia l-a obligat la plata a jumatate din tot ceea ce a primit de la noi, adica suma prevazuta in contract, plus primele pe care le-a primit. Si aceasta decizie mi se pare corecta pentru ca de 50% a muncit la CFR", a spus Muresan.

Referitor la cele zece etape de suspendare pe care Munteanu le are de ispasit in cazul in care va fi legitimat la un alt club, Muresan a spus: "Contractul lui de jucator nu este reziliat, este valabil pina la 1 iulie 2007, iar in cazul în care va fi legitimat, spre exemplu la FC Arges, primele 10 etape din sezonul viitor va fi suspendat".

Muresan a mai spus ca, miercuri, se va judeca la Comisia de disciplina din cadrul FRF cazul lui Dorinel Munteanu, pentru acte de indisciplina, Comisia pentru statutul jucatorului judecind cazul doar din punctul de vedere al litigiului legat de contractele de munca.

CFR Cluj il acuza pe Dorinel Munteanu ca a parasit fara motiv echipa la inceputul lunii octombrie, pentru a prelua pe FC Arges.

Parteneri