Menu

Analiza: Rapid - Unirea Urziceni 1-0

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

Prima ocazie a meciului aparţine gazdelor. Stelea a boxat şutul lui Karamian (2) Emoţii mari pentru Coman. Costescu s-a insinuat în careul gazdelor şi a reluat de la aproximativ 10 metri. Mingea a trecut milimetric pe lângã poartã (3)  10 minute mai tarziu mare ocazie pentru Rapid. O centrare îl gãseşte nemarcat pe Karamian la aproximativ 8 metri de poartã. Armeanul a reluat cu capul foarte departe de ţintã.  Mazilu cade în careu, dar arbitrul lasa jocul sa continue. Decizie corectã. (21). In minutul 34 Buga a prins un voleu de zile mari, de la 10 metri, din unghi. Stelea a reţinut mingea, dar aceasta trecuse linia porţii. Dupa golul reusit de Mugurel Buga in minutul 34, noul portar al Urziceniului a fost luat in colimator de suporterii alb-visinii aflati la tribuna a II-a. Daca o parte a acestora l-au aplaudat ironic pentru golul primit pe coltul scurt, ceilalti i-au scandat numele fostei sale logodnice, cântareaţa Lili Sandu.

Repriza secunda incepe cu asaltul giulestenilor la poarta lui Stelea. Zicu încearcã o foarfecã lateralã. Execuţia eşueazã, dar galeria rapidului îl ovaţioneazã pe fostul dinamovist.(55), Mazilu, jenat de un apãrãtor, a tras spre poartã din centrul careului mare. Stelea a ieşit foarte bine şi a respins în corner, rãmas fãrã rezultat. (56). In minutul 80 penalty perntu oaspeţi. M. Constantin a faultat în suprafaţa de pedeapsã, insa jucatorul Unirii, C. Vlad a tras foarte tare, dar Coman a respins extraordinar,aducand bucuria in tabara giulesteniilor.

Atacantul giuleştean, Viorel Moldovan, s-a reîntâlnit sâmbãtã seara cu fostul sãu coleg de la echipa naţionalã, Bogdan Stelea, în prezent portarul formaţiei Unirea Urziceni. Moldo a fost aproape de a înscrie în poarta prietenului sãu, însã Stelea nu s-a lãsat pãcãlit şi a reuşit sã apere în faţa vârfului alb-vişiniu.

„Nu am vrut sã-l iert pe Stelea la faza în care am scãpat singur cu el, dar a fost inspirat, a aşteptat, nu a plonjat şi a apãrat bine”, a spus Moldo-gol.

Atacantul Rapidului nu a dorit sã comenteze problema primelor, mulţumindu-se sã declare:
„Nu mã mai întrebaţi despre bani, important e sã câştigãm meci de meci, sã adunãm puncte.”

Despre colegul sãu din poarta Rapidului, Moldo a spus:
„Trebuie sã-l cinstim pe Coman. E o victorie meritatã, am avut multe ocazii de a marca. E bine cã ne ajutãm, când atacanţii nu sunt inspiraţi, compenseazã portarul şi invers. ”

Jean Valvis, unul dintre acţionarii clubului Rapid, a fost însoţit astãzi, la meciul dintre giuleşteni si elevii lui Dan Petrescu, de cei doi copii ai sãi, Cristos şi Ştefan.
Cei doi bãieţi ai preşedintelui LaDorna au venit pentru prima oarã la un meci al echipei din Grant şi "au adus victora Rapidului", dupã cum a declarat Jean Vlavis.
Omul de afaceri le-a explicat fiecare fazã de joc bãieţilor sãi, care nu au mai mult de 10 ani şi au suportat frigul teribil din aceastã searã, din tribuna oficialã a stadionului Giuleşti.
La conferinţa de presã de dupã meciul Rapid Bucureşti-Unirea Urziceni 1-0, antrenorul giuleştenilor, Rãzvan Lucescu, (foto)Razvan Lucescu a lãudat parada lui Coman la şutul din penalty al lui Cristi Vlad, în minutul 82 al meciului:

"Dani Coman a fost extraordinar în acel minut 80 când a apãrat penalty-ul executat de Cristi Vlad. Marius Constantin a fãcut un joc perfect, dacã scoatem faza penalty-ului din context. Sub stresul acelei faze, el a interpretat greşit, a fãcut un atac decisiv, pe care ştie cã nu trebuie sã-l mai repete", a spus Lucescu

Antrenorul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, (foto) Dan Petrescucrede cã un punct obţinut în Giuleşti ar fi fost foarte bun pentru moralul jucãtorilor sãi înaintea meciului cu Dinamo, din etapa a XVI-a a Ligii I.

"Am primit un gol stupid, pe o greşealã a unui fundaş. În repriza a doua am avut cea mai mare ocazie, acea ratare a lui Cristi Vlad, din penalty. Lui nu am ce sã-i reproşez, pentru cã cine nu bate penalty, nu rateazã, şi el a avut curajul sã ia mingea când alţii nu au avut. Noi am exersat penalty-urile înaintea meciului din Cupã, dar nu ne gândeam cã vom avea penalty în acest meci, în minutul 80. Îmi pare rãu cã nu am reuşit sã luãm un punct astãzi, era aur pentru moralul echipei, înaintea meciului cu Dinamo",a spus Dan Petrescu la conferinţa de presã.

Tehnicianul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a comentat evoluţia foştilor sãi jucãtori de la Sportul Studenţesc, Costin Lazãr şi Ionuţ Mazilu, astãzi titulari la echipa antrenatã de Rãzvan Lucescu:

"Lazãr a fost cel mai bun jucãtor de pe teren, s-a integrat excelent şi pare cã joacã de o viaţã la Rapid, unde este de neînlocuit. Despre Mazilu pot sã spun cã se vede cã nu este încã pregãtit, dar dacã va fi sutã la sutã apt, cu siguranţã va ieşi golgheterul campionatului".

Parteneri