Menu

Analiza: Poli Timisoara - Farul

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Intern

Meciul a inceput cu atacul rechinilor, care in minutul 11  ,Tibor Moldovan şuteazã pe lângã poartã din 14 metri central. Corner executat de Caramarin şi reluare slabã spre poartã, din partea lui Gigel Bucur(14). Fazã dubioasã la un duel între Mansour şi Senin în careul oaspeţilor. Heleşteanu lasã jocul sã continue(23). O loviturã de colţ executatã defectuos, ce trece prin spatele porţii, iritã spiritele pe "Dan Pãltinişanu". Echipa favoritã a suporterilor din tribune nu se descurcã deloc în ofensivã(40).  Poli Timişoara plãteşte încã tribut stilului defensiv al fostului antrenor Sorin Cârţu. Echipa are cea mai bunã apãrare cu numai 8 goluri primite în 13 etape. În atac însã situaţia nu este deloc rozã - 12 goluri marcate în 13 etape!   O primã reprizã cu multe faulturi şi multe întreruperi, deşi frigul pãtrunzãtor ar trebui, probabil, sã-i facã pe jucãtori sã alerge mai mult.

In minutul 63 timisorenii deschid scorul. Andrei Cristea reuşeşte sã trimitã mingea în plasã din centrul careului, dupã ce ratase şutul prima oarã şi Pleşan la fel, iar 3 minute mai tarziu Caramarin îl evidenţiazã pe Vlas cu un şut din careu. Mingea ajunsã la Pleşan slabã este prinsã de portarul constãnţean dupã un vole ratat. In minutul 89 Guriţã este scãpat din marcaj, la o poziţie suspectã de ofsaid şi aduce egalarea cu un şut din apropierea lui Popa. Dupa aceasta remiza echipa patronata de Iancu este pe locul 7 si  la 6 puncte de visul Ligii Campioniilor.

Directorul tehnic al Farului,  ION MARIN s a declarat multumit la finalul partidei de jocul echipei si de punctul obtinut.
„Eram nemultumit doar daca pierdeam, pentru ca jocul echipei a fost un joc bun. In prima repriza Farul a jucat foarte organizat, si-a creat cel putin trei posibilitati de a marca, nu au reusit, am luat acel gol doar datorita unor balbaieli pe care l-am avut in propiul careu. E bine totusi ca am reusit sa egalam, fiindca dupa jocul prestat nu meritam sa pierdem", a declarat oficialul constantean.
Marin a tinut sa sublinieze si felul in care sunt trasate sarcinile in cadrul clubului de pe litoral." Atributiile la Farul sint foarte clare. Domnul Panduru este antrenor principal si noi ceilalti trebuie sa-l ajutam ca sa realizeze obiectivul echipei", a declarat directorul tehnic al oaspetilor de la Timisoara.

Marian Iancu presedintele Politehnicii Timisoara, era printre cei mai suparati spectatori de pe "Dan Paltinisanu" la finalul partidei incheiate la egalitate dintre Poli si Farul. Explozia jocului echipei proprii intarzie sa apara, rezultatele la care viseaza bossul Timisoarei se lasa asteptate iar performantele pe care si le doreste par un fel de "Fata Morgana" pentru echipa din orasul de pe Bega. In astfel de conditii, nici nu e de mirare de ce finantatorul banatenilor a refuzat sa comenteze prea multe dupa meci. "Nu as vrea sa vorbesc despre asta acum, va rog sa ma intelegeti. Sunt prea suparat. Nu pot sa zic decat ca am avut ghinion, am jucat bine in anumite momente ale meciului, dar am avut foarte mare ghinion. Nu ne ramane decat sa ne pregatim in continuare, sa muncim ca si pana acum. Asta e, nu avem ce face", au fost singurele cuvinte ale lui Marian Iancu, care a fost prezent in tribune si la meciul echipei a doua impotriva resitenilor de la FCM.

Basarab Panduru  noul antrenor al Farului Constanta, a declarat la finalul partidei in care a reusit sa smulga un punct in extremis echipei care l-a lansat ca antrenor ca publicul nu poate fi pacalit si lumea nu vine la stadion daca nu are ce vedea. "Lumea nu vine şi ştie de ce nu vine , pentru cã lumea nu-i proastã, pe oameni nu poţi sã-i pãcãleşti. Dacã vine şi n-are ce sã vadã, nu mai vine. Şi la Constanţa la fel, vin 500 pentru cã n-au ce vedea.Sperãm sã-i facem sã vinã din nou în numãr mare, sã vadã o echipã determinatã.", a spus Pandi.

Referitor la faptul ca din echipa pe care el o conducea de pe banca acum doi ani nu au mai ramas in lotul Timisoarei decat Balace, Oprea si Zimmerman, Panduru a fost de parere ca nu se putea continua cu jucatorii de atunci, cand Marian Iancu isi permite sa aduca ce nume vrea. "Erau jucãtori care nu costau atît de mult, care au venit din Divizia B, din Divizia C şi au ajuns sã vorbeascã toatã lumea despre ei, jucãtori care acum nu ştiu unde sînt, în doi ani de zile. Panduru a fãcut doar sã-i punã pe picioare , sã-i aducã la un nivel, mai departe a fost problema lor sã-i ducã mai departe. Dar este normal, nu se putea continua cu ce era aici pe vremea mea. Cînd ai bani faci ce vrei şi aduci pe cine vrei", a conchis Basarab Panduru, care nu a uitat sa isi reitereze atasamentul pentru Poli Timisoara: "Eu îi doresc la Poli ce îmi doresc şi mie, pentru cã tin la aceastã echipa"

Parteneri