Menu

FC Sydney sparge banca pentru Del Piero! Primul record bătut de fosta legendă a lui Juve

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
FC Sydney sparge banca pentru Del Piero! Primul record bătut de fosta legendă a lui Juve

Italianul va câştiga două milioane de dolari pe sezon la noua sa echipă, record pentru prima ligă australiană

Del Piero a refuzat să joace pentru o altă echipă din Serie A

După 19 sezoane la Juventus Torino, Alessandro Del Piero a ales ieri următoarea echipă din cariera sa. În vârstă de 37 de ani, italianul a semnat cu FC Sydney, deşi Liverpool a încercat până în ultima clipă să-l deturneze. L-a mai dorit şi o echipă din Serie A, după cum spune chiar el, dar a decis în cele din urmă "să se facă australian".

"Este o zi specială pentru mine. Sunt fericit să anunţ că în următorii doi ani voi fi australian. Am semnat cu FC Sydney pentru a începe o aventură uluitoare. Nu putea să existe o destinaţie mai bună pentru mine. Le mulţumesc tuturor cluburilor care m-au contactat. Nu vreau să le numesc, dar a existat o echipă din Italia care m-a dorit cu insistenţă. Nu m-am dus acolo nu pentru că îi consideram duşmani, ci pentru că am simţit că nu aş putea să joc pentru o altă echipă din Italia. Liverpool? Mi-au făcut o ofertă, dar eu aveam nevoie de cu totul altceva. Sydney este oraşul perfect pentru mine. Voi fi, de la distanţă, cel mai înfocat suporter al lui Juventus", a spus ieri Del Piero, la prima sa conferinţă de presă în calitate de jucător al lui FC Sydney.

Şi-a luat cu el antrenorul personal
În Australia, italianul va avea un salariu de două milioane de euro pe sezon, record pentru prima ligă a acestei ţări. Campionatul va începe peste o lună, iar Del Piero şi-a luat cu el şi antrenorul personal, pentru a fi în formă la debutul noii sale aventuri.

Plecarea lui Del Piero a lăsat un gol imens la Juventus. În semn de respect pentru el, nimeni nu va purta numărul 10 în acest sezon la echipa italiană. "Nu ştiu dacă jucătorii au decis asta sau a fost o hotărâre luată de oficiali, dar este o onoare pentru mine", a declarat Del Piero.

91 de selecţii şi 27 de goluri are Del Piero la naţionala Italiei
208 goluri a marcat Del Piero pentru Juventus, în 513 meciuri

FC Sydney este a treia echipă din cariera lui Del Piero, după Padova (1991-1993) şi Juventus (1993-2012)

Sydney este oraşul potrivit pentru mine, este locul ideal pentru a-mi încheia cariera. Oamenii de aici sunt deosebiţi
Alessandro Del Piero, atacant FC Sydney

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/fc-sydney-sparge-banca-pentru-del-piero-primul-record-batut-de-fosta-legenda-a-lui-juve-10025749

Parteneri