Menu

Un Manu de ajutor! O amiciţie născută în ţările arabe a făcut ca CFR să nu piardă la masa verde meciul câştigat la Basel

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Un Manu de ajutor! O amiciţie născută în ţările arabe a făcut ca CFR să nu piardă la masa verde meciul câştigat la Basel

Înaintea partidei tur cu elveţienii de la FC Basel, CFR Cluj a fost aproape de a pierde meciul la masa verde din cauza necunoaşterii regulamentelor UEFA. Concret, CFR îl trecuse pe foaia de joc pe italianul Felice Piccolo, care se afla în stare de suspendare, după ce fundaşul fusese eliminat la precedenta campanie în Liga Campionilor a CFR-ului chiar în urma unei partide cu FC Basel, când Sorin Cîrţu demola banca de rezerve de pe St. Jakob Park. Atunci, UEFA a decis suspendarea lui Piccolo pentru două etape.

CFR a intrat în acest sezon al competiţiei în turul trei preliminar, însă Piccolo nu a fost trecut pe lista UEFA, astfel că potrivit articolului 18, aliniatul 1 din Regulamentul Ligii Campionilor, cele două partide disputate împotriva slovacilor de la Slovan Liberec nu au contat practic în ispăşirea pedepsei. Piccolo a executat primul meci de suspendare tocmai în Elveţia la manşa tur.

Şi norocul chior poate aduce 20 de milioane
Înaintea partidei, după ce Piccolo a fost trecut pe foaia de joc, unul dintre observatorii UEFA a văzut greşeala oficialilor clujeni şi l-a atenţionat pe antrenorul cu portarii, Ion Manu, pe care îl ştia din perioada în care cei doi antrenau în zona Golfului: "Coach, vezi că aveţi un jucător în stare de suspendare şi dacă nu îl scoateţi de pe listă, pierdeţi la masa verde", i-a spus observatorul lui Manu, care tocmai se pregătea să iasă la încălzire cu Felgueiras şi Stăncioiu. Manu l-a anunţat pe Andone despre problema lui Piccolo, iar delegatul echipei a efectuat modificarea, astfel că CFR-ul a avut pe banca de rezerve doar şase jucători, în loc de şapte câţi putea înscrie. În cazul în care CFR va reuşi să treacă diseară de elveţienii de la Basel şi astfel să pună mâna pe cele 20 de milioane de euro de la UEFA, campioana României ar trebui să îi fie recunoscătoare şi lui Ion Manu, dar şi observatorului de la partida tur. Dacă cei doi nu s-ar fi cunoscut atunci ar fi fost greu de crezut că trimisul forului continental ar mai fi anunţat pe cineva din staff-ul ardelenilor despre gafa făcută.

Arsenal Kiev a pierdut la masa verde meciul cu Mura din EL
Gruparea ucraineană Arsenal Kiev a pierdut manşa tur din turul trei preliminar al Ligii Europa cu slovenii de la Mura, pentru că l-a folosit pe jucătorul camerunez Eric Matoukou, deşi acesta se afla în stare de suspendare. Culmea ironiei, Matoukou chiar înscrisese golul de 3-0 al grupării pentru care atacantul român Ionuţ Mazilu deschisese scorul.

Matoukou trebuia să ispăşească la partida cu Mura al doilea meci de suspendare după o eliminare dictată pe vremea când evolua pentru belgienii de la KRC Genk în 2010. El a stat la meciul retur cu FC Porto, dar pentru că Genk nu l-a mai înscris pe lista UEFA şi în sezonul următor, trebuia să ispăşească al doilea meci în partida tur.

Nu e prima gafă
În 2009, CFR a mai fost în faţa unei situaţii inedite. Astfel, fostul responsabil pe relaţii internaţionale a clubului ardelean, Oana Mureşan, fiica preşedintelui Iuliu Mureşan, a cumpărat bilete de avion şi cazare la Monaco pentru tragerea la sorţi a play-off-ului Ligii Europa, deşi stabilirea adversarilor trebuia să aibă loc la Nyon!

ADVERSAR
Nervozitate mare la elveţieni

La sfârşitul săptămânii trecute, Basel a pierdut cu 2-1 meciul din campionat cu St.Gallen, fapt care i-a enervat peste măsură pe viitorii adversari ai CFR-ului. Unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai elveţienilor, Alexander Frei, a fost aproape să rupă uşa vestiarului de nervi. "Parcă a înnebunit! A trântit uşa şi a început să ţipe la noi. Ne-a spus că trebuie să ne trezim, altfel va fi rău", a povestit un jucător al celor de la Basel.

NOUTATE
Buş poate juca cu Basel

Clujenii au rămas cu doar 17 jucători valizi pentru returul cu FC Basel, din cauza ultimelor accidentări, ale lui Vass şi Ronny. Din acest motiv, şefii au luat o măsură de urgenţă. L-au readus pe Sergiu Buş (foto), împrumutat la Mediaş, direct de la antrenamentul echipei lui Pustai şi l-au băgat în cantonamentul pentru jocul cu Basel. El poate apărea astăzi pe foaia de joc pentru că este născut după 1 ianuarie 1991. În aceste condiţii poate fi trecut pe lista B, care se face cu 24 de ore înainte de joc.

Noi i-am întrebat pe cei de la FRF ce se întâmplă cu suspendările şi am fost informaţi că dacă nu îi trecem în lotul pentru dubla cu Slovan vor ispăşi două etape

Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

16 mii de bilete au vândut oficialii clujeni pentru partida din această seară, pe stadionul din Gruia urmând a fi prezenţi şi 900 de ultraşi ai elveţienilor

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/liga-campionilor/un-manu-de-ajutor-o-amicitie-nascuta-in-tarile-arabe-a-facut-ca-cfr-sa-nu-piarda-la-masa-verde-meciul-castigat-la-basel-9991426

Parteneri