Menu

Mutu corsicanu’! Jucătorul trebuie acum să ajungă la un acord cu Cesena! Ajaccio, următoarea echipă a Briliantului ?

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Mutu corsicanu’! Jucătorul trebuie acum să ajungă la un acord cu Cesena! Ajaccio, următoarea echipă a Briliantului ?

Pentru ca transferul în Ligue I să se confirme, Mutu trebuie să fie lăsat liber de Cesena

Italienii sunt interesaţi să scape de atacantul român, din cauza salariului acestuia, unul mare pentru Serie B

Mutu este foarte aproape de o nouă aventură. Nu în Emirate, Qatar, Brazilia sau Turcia, ci în Franţa, dar destinaţia este tot una exotică. Presa din Hexagon anunţase de câteva zile negocierile cu Ajaccio, iar Alain Orsoni, preşedintele grupării corsicane, a spus ieri că s-a ajuns la o înţelegere cu internaţionalul român. "Am ajuns la un acord cu Mutu şi agenţii săi. Jucătorul trebuie acum să ajungă la un acord cu Cesena. Este un fotbalist excelent şi ne-ar plăcea să-l vedem rapid purtând culorile noastre", a declarat Orsoni pentru Radio Monte Carlo.

"Habar nu am de transfer"
Sub contract încă doi ani cu Cesena, retrogradată în Serie B, Mutu nu poate negocia, teoretic, cu alte echipe, fără acordul clubului italian. Aşa că poziţia "Briliantului" în declaraţiile de ieri a fost una normală pentru un jucător aflat în situaţia sa. "Nu m-am înţeles cu nicio echipă. Habar nu am de transfer. Exact cum a fost cu echipele din Turcia, aşa e şi acum cu cea din Franţa. Eu sunt sub contract cu Cesena, nu pot vorbi, discutaţi cu impresarii mei", a explicat Mutu. Şansele unui transfer al "Briliantului" în Ligue I sunt însă destul de mari. Cesena nu-şi mai permite salariului românului, unul uriaş pentru Serie B, iar Mutu nici nu mai face parte din lotul "căluţilor de mare" pentru sezonul viitor, numărul său, 10, fiind preluat de atacantul Dominique Malonga.

Ajaccio, cel mai mic buget din Ligue I
La fel ca şi Cesena, nici Ajaccio nu este vreo forţă financiară. Gruparea din capitala Corsicăi a avut cel mai mic buget din Ligue I sezonul trecut (16 milioane de euro) când a încheiat pe locul 16, la trei puncte de retrogradare. Iar în această vară a transferat doar jucători liberi de contract. Mutu, dacă e lăsat liber de Cesena, s-ar încadra în tipar. Atacantul român n-ar fi nici prima lovitură de imagine dată de Alain Orsoni, preşedintele lui Ajaccio. Vara trecută l-a adus pe goalkeeper-ul mexican Guillermo Ochoa, deşi de acesta se interesau echipe din Anglia şi chiar PSG.


16 milioane de euro este buget lui Ajaccio, cel mai mic din Ligue I. PSG, adversara corsicanilor duminică, în etapa a doua din Ligue I, are un buget de 200 de milioane!

1,6 milioane de euro net este salariul lui Mutu la Cesena, cu care mai are doi ani de contract

Nu contează doar banii la o revenire în Liga I. Nu decid singur. Trebuie să vorbesc şi cu familia
Adrian Mutu, atacant Cesena

Obiectivul meu la naţională nu e să dau goluri să-l depăşesc pe Hagi, ci să joc la CM 2014. Voi avea 35 de ani în 2014. Vi se pare mult?
Adrian Mutu, atacant Cesena

Mutu ne-a fost propus de persoane din anturajul lui. El ia în calcul şi revenirea în Liga I, dar ar prefera să rămână în străinătate
Ioan Andone, antrenor CFR Cluj


Mutu, acuzat de un fost impresar că a lovit un patron de hotel

Adrian Mutu ar putea avea din nou probleme cu legea, după ce a fost acuzat de un fost impresar din Cizmă că a fost implicat într-un incident violent în Italia. Ermanno Zacchini a dezvăluit că "Briliantul" ar fi stârnit o altercaţie în timp ce se afla alături de colegii săi la restaurantul unui hotel din Cesenatico (o staţiune aflată la 18 km de Cesena) pentru a servi cina. Zacchini susţine că preşedintele Cesenei, Igor Campedelli, i-ar fi povestit că patronul hotelului respectiv "a fost făcut K.O." de Mutu în momentul în care a făcut o glumă pe seama internaţionalului român. "M-a bufnit râsul când am auzit acea declaraţie. În cazul ospătarului albanez am fost găsit nevinovat. Şi în acest caz sunt nevinovat, nici nu îl cunosc pe acest Zacchini", a spus Mutu ieri, la "Ora de Prosport", pe Sport.ro.

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/stranieri/mutu-corsicanu-jucatorul-trebuie-acum-sa-ajunga-la-un-acord-cu-cesena-ajaccio-urmatoarea-echipa-a-briliantului-9950768

Parteneri