Menu

Spania s-a răzbunat pe Portugalia, ultima echipă care a scos-o la Euro! Vezi ce recorduri a stabilit Furia Roja

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Spania s-a răzbunat pe Portugalia, ultima echipă care a scos-o la Euro! Vezi ce recorduri a stabilit Furia Roja

Spania bifează record după record. Formaţia lui Del Bosque a reuşit cel de-al 9-lea meci consecutiv fără gol încasat, în fazele finale ale EURO şi CM. După ce s-a răzbunat pe Franţa, ultima echipă care a eliminat-o de la CM (2006), Casillas&Co au repetat experienţa şi cu Portugalia, ultima echipă care a scos-o de la EURO (2004).

Gruparea lui Del Bosque era favorită, prin prisma locului în clasamentul FIFA şi a palmaresului, dar elevii lui Bento aveau ascendentul ultimului rezultat. În noiembrie 2010 au spart de patru ori plasa lui Casillas, la Lisabona (4-0), cel mai mare eşec pentru selecţionata "Roja" din 1963 încoace. Chiar dacă a fost vorba despre un amical, în primul "11" al Spaniei la acel meci erau 10 fotbalişti care jucaseră finala CM din Africa de Sud. Un amical în care trei din cele patru goluri ale portughezilor au venit în partea secundă, când deja Ronaldo se odihnea pe banca de rezerve.

5
semifinale a pierdut Portugalia la turneele majore

11 meciuri consecutive fără eşec are Spania la Euro

Sfântul Iker

Iker Casillas a fost din nou la înălţime, reuşind să menţină încă o dată poarta Spaniei intactă. Ibericii au primit un singur gol la acest turneu final, iar goalkeeper-ul lui Real poate fi declarat jucătorul turneului, dacă niciun alt jucător de câmp nu va realiza vreo performanţă notabilă în a doua semifinală sau în ultimul act.

La selecţia cu numărul 136 pentru "Furia Roja", Casillas putea stabili un record greu de egalat: ar fi devenit primul jucător din istoria fotbalului cu 100 de victorii pe scena internaţională. Din nefericire, a fost doar egal în timpul regulamentar, dar goalkeeper-ul speră să dobare borna în finală.

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/euro-2012/spania-s-a-razbunat-pe-portugalia-ultima-echipa-care-a-scos-o-la-euro-vezi-ce-recorduri-a-stabilit-furia-roja-9789396

Parteneri