Menu

Mafia pariurilor face prima victimă în Cehia! Sigma Olomouc, exclusă de UEFA din Europa League

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Mafia pariurilor face prima victimă în Cehia! Sigma Olomouc, exclusă de UEFA din Europa League

Echipa Sigma Olomouc, deţinătoarea Cupei Cehiei, a primit din partea UEFA interdicţia de a participa în Liga Europa, sezonul 2012/2013, din cauza implicării într-un caz de meci aranjat în 2009, a anunţat, miercuri, Federaţia Cehă de Fotbal (FACR), citată de AFP.

"Comisia de Apel a UEFA a decis că Sigma Olomouc nu poate participa în ediţia 2012/2013 a Ligii Europa. Această hotărâre este definitivă", a anunţat FACR, într-un comunicat.

Comisia de Apel a UEFA s-a bazat pe concluziile Comisiei de Disciplină a forului ceh, care a penalizat, anul trecut, echipa Sigma Olomouc cu 9 puncte şi a amendat gruparea cu patru milioane de coroane (157.000 de euro).

Potrivit comisiei FACR, clubul din Olomouc a încercat să corupă jucători de la Bohemians Praga cu 300.000 de coroane (11.750 de euro), înaintea unui meci de campionat, disputat în mai 2009 şi câştigat cu 3-0 de Olomouc, întâlnire cu miză pentru un loc în cupele europene.

Comunicatul nu precizează dacă gruparea Sigma Olomouc va fi înlocuită de un alt club ceh în Liga Europa.

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/mafia-pariurilor-face-prima-victima-in-cehia-sigma-olomouc-exclusa-de-uefa-din-europa-league-9766070

Parteneri