Menu

EURO 2012: Fara vuvuzela, dar cu zozulita!

EURO 2012: Fara vuvuzela, dar cu zozulita!

Gata! Mai este putin pana la startul EURO 2012! Organizatorii si-au luat, insa, din timp toate masurile. Inclusiv cele care tin de prezenta faimoaselor vuvuzele, interzise pe toata durata turneului din Polonia si Ucraina.

Dar fanii, mult mai dibaci, au reusit sa "dribleze" autoritatile: nu vor avea celebrele instrumente de suflat, ci zozulita, cu un sunet ceva mai "jos", care nu supara atat de tare.

Asemanatoare cu o scoica de dimensiuni mai mari, zozulita face parte din cultura ucraineana, un astfel de instrument, din lut, aparand acum 2.000 de ani. UEFA a anuntat, deja, ca zozulita a trecut "testul" si va putea fi admisa pe stadioane, iar companiile partenere au trecut la fabricarea ei.

Alte curiozitati de la EURO:

Este primul Campionat European care se desfasoara in doua tari cu fusuri orare diferite. Ucraina are aceeasi ora cu Romania, Polonia, cu una in minus.

Cea mai mare "fan zone" se afla in Vasovia, aici putand fi "cazati" 100.000 de oameni.

Sase mii de voluntari este numarul celor care vor ajuta la buna desfasurare a competitiei.

Opt kilograme. Aceasta estre greutatea cupei estimata la 20.000.000 de euro.

Sapte jucatori au reusit sa marcheze o "tripla" la un turneu final de CE: Dieter Muller (1976) si Klaus Allofs (1980) - Germania, Michel Platini (1984, Franta, de doua ori), van Basten (1988), Kluivert (2000) - Olanda, Sergio Conceicao (2000, Portugalia) si David Villa (2008, Spania).

Spania, Franta si Italia sunt singurele echipe care au reusit sa castige, la ele acasa, turneul.

Cel mai rapid gol din istorie a fost marcat de Dmitri Kirisenko, in 2004, in meciul Rusia - Grecia. Dupa un minut si sapte secunde, rusul a punctat, invingandu-l pe Antonis Nikopolidis.

Sursa: Antena1.ro

Citeste mai mult http://www.a1.ro/sport/fotbal-extern/euro-2012-fara-vuvuzela-dar-cu-zozulita-206563.html

Parteneri