Menu

Gattuso de la Dunăre! Un puşti de doar 16 ani a prins transferul vieţii: Alex Tudorie a semnat cu AC Milan

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Gattuso de la Dunăre! Un puşti de doar 16 ani a prins transferul vieţii: Alex Tudorie a semnat cu AC Milan

A crescut în curtea celor de la Oţelul Galaţi, a trecut pe la echipa lui Hagi, însă n-a intrat nici în planurile de viitor ale lui Dorinel Munteanu, nici în cele ale "Regelui". E vorba de Alex Tudorie, un gălăţean de doar 16 ani, care a semnat cu AC Milan.

"În România sunt fotbalişti de valoare, care pot să crească foarte mult, însă ei trebuie să plece în străinătate foarte repede". Fraza în aparţine lui George Florescu şi are valoare de sfat pentru tinerii jucători din ţară. La scurt timp după ce jucătorul ajuns moştenitor al tricoului cu numărul 10 la echipa naţională, fără să joace vreun meci în Liga I, a rostit aceste cuvinte, un puşti din Galaţi pare să-l fi ascultat. Este vorba de Alex Tudorie, fost mijlocaş central la satelitul Oţelului, viitoare promisiune a fotbalului românesc, în prezent jucător la Milan Primavera.

"Vreau ca într-o zi să revin la Oţelul"

Puştiul vorbeşte mânat de modestie despre transfer, asta în timp ce probează tricoul lui Milan. "Vreau să mă impun la Milan şi apoi să revin la Oţelul unde să-mi închei cariera. Păcat că n-am putut să joc la echipa mare, dar aşa a considerat antrenorul". Mutarea sa continuă lunga listă a juniorilor care au plecat în străinătate, printre care se numără Maxim, Chiricheş, Răduţ, Alibec, Daminuţă etc. Toţi au ceva în comun cu declaraţia lui Alex. La vârsta lui au avut acelaşi traseu, au luat drumul granzilor din Europa, însă s-au întors în fotbalul românesc. Din păcate pentru ei, "nu la finalul carierei", aşa cum îşi doreşte tânărul moldovean, ci mai devreme, în căutarea performanţei. Tot aici, în Liga I, unde Florescu nu a jucat niciodată.

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/gattuso-de-la-dunare-un-pusti-de-doar-16-ani-a-prins-transferul-vietii-alex-tudorie-a-semnat-cu-ac-milan-9710530

Parteneri