Menu

Presa italiana despre ultimul scandal al meciurilor trucate din Serie A: Fotbal infestat

Presa italiana aloca spatii mari scandalului meciurilor trucate din Serie A, nume importante din fotbalul peninsular fiind implicate in "Calcioscommesse". "Jocul s-a transformat in ceva urat, fotbalul a fost infestat din nou", a titrat Corriere dello Sport.

Un noul scandal de proportii zguduie fotbalul italian, mai multi jucatori importanti din Serie A fiind acuzati de implicare in "mafia pariurilor".

Arestat, luni, de autoritati, Stefano Mauri este aparat de Lazio, clubul la care activeaza. "Credem in nevinovatia lui Mauri, speram ca adevarul sa iasa la iveala", au precizat oficialii echipei de pe Olimpico intr-un comunicat de presa.

"E mai rau decat in 2006 (n.r. la scandalul "Calciopoli"), acum politia a intrat la Coverciano (n.r. in cantonamentul nationalei Italiei). Este o fata urata a fotbalului, multi amici au fost arestati. Sper ca este doar o greseala si ca toti cei implicati isi vor dovedi nevinovatia", a declarat Daniele De Rossi, international italian.

Antonio Conte se apara

Numele lui Antonio Conte a aparut printre cele implicate in scandalul meciurilor trucate. Tehnicianul lui Juventus se apara si precizeaza ca nu are nicio legatura cu aceasta "caracatita" a mafiei pariurilor.

"Sunt curat, nu am absolut nicio legatura cu acest scandal. Acest lucru se va dovedi in curand, nu-mi fac probleme" - Antonio Conte, antrenor Juventus.

"Suntem alaturi de el, stim ca nu este implicat in aceasta afacere necurata. Va ramane la Juventus, avem mare incredere in antrenorul nostru" - Andrea Agnelli, presedinte Juventus.

Conform Gazzetta dello Sport, procurorul din Cremona, Guido Salvini, a emis ordine de arestare pe numele lui Stefano Mauri (Lazio), Omar Milanetti (Padova -ex Genoa), Cristian Bertani (Sampdoria ex Novara), Paolo Acerbis (Vicenza), Alessandro Pellicori (fost la Torino), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (Petrolul), Kweullah Conteh (fost la Piacenza), Jose Inacio Joelson (Pergocrema), Francesco Ruopolo (Padova), Ivan Tisci, fost mijlocas, acum director sportiv, Vittorio Gatti, Luca Burini si Daniele Ragone.

25 de meciuri din sezonul 2010 - 2011 sunt banuite de blat. Dintre acestea, 7 sunt de Serie A, 15 din Serie B, iar restul sunt din Lega Pro si Cupa Italiei.

Sursa: hotnews

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-12380236-presa-italiana-despre-ultimul-scandal-meciurilor-trucate-din-serie-fotbal-infestat.htm

Parteneri