Menu

Crede cineva într-un asemenea scenariu? Guardiola, 'mazilit' de Messi&Co! Motivul REAL pentru care Pep a părăsit Barcelona

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

Cea mai importantă veste înainte de pauza de vară vine din Spania acolo unde Pep Guardiola a anunţat că va părăsi Barcelona la finalul campionatului. În conferinţa de presă aferentă evenimentului, Guardiola a anunţat că a luat această decizie din pricina faptului că cele patru sezoane petrecute pe banca echipei blau-grana l-au epuizat şi are nevoie de o pauză.

Jurnaliştii de la Marca nu-l contrazic total pe Guardiola, dar nuanţează puţin povestea. Potrivit sursei citate, Pep ar fi luat decizia de a renunţa din cauza unor neînţelegeri cu jucătorii importanţi din lotul Barcelonei. Cotidianul iberic aminteşte câteva episoade interesante din "bucătăria internă" a clubului care relevă că tehnicianul ar fi fost nevoit să ia această decizie pentru că a pierdut controlul asupra vestiarului.

Cei de la Marca anunţă că Guardiola ar fi luat decizia încă din octombrie anul trecut când s-a petrecut un episod care l-a marcat. Primul incident care l-a pus pe gânduri s-a petrecut înaintea meciului tur cu Real Sociedad. Atunci Guardiola l-a lăsat pe bancă pe Messi, dorind să-l odihnească pe starul argentinian care tocmai revenise de la o acţiune a naţionalei. Messi a interpretat greşit gestul antrenorului şi a făcut scandal, iar a doua zi a lipsit de la antrenamentele echipei fără a înştiinţa pe cineva din staff. De atunci, Guardiola nu şi-a mai permis să-l lase pe bancă pe Messi.

Un al doilea episod s-a petrecut în decembrie anul trecut şi l-a avut în prim plan pe Dani Alves. Brazilianul s-a întors mai târziu decât era programat din vacanţa de Crăciun, iar Guardiola nu l-a folosit. Alves a răbufnit în vestiar, în faţa colegilor: "Eu sunt stâlpul apărării, cu mine trebuie să înceapă linia defensivă". Reacţia lui Alves nu a fost singulară. Cesc Fabregas, Pique sau Alexis Sanchez au avut "ieşiri" similare notează sursa citată. Toate aceste evenimente au erodat relaţia dintre Guardiola şi jucători şi tehnicianul şi-a dat seama că a pierdut frâiele echipei, iar singura soluţie este aceea de a renunţa.

Messi nu a fost prezent la conferinţa de adio

Scenariul relatat de cei de la Marca pare să aibă acoperire în realitate. Cel puţin dacă judecăm după ultimele evenimente. La conferinţa de presă susţinută de Guardiola, prilej prin care tehnicianul a anunţat oficial despărţirea de Barcelona, Messi nu a fost prezent. Argentinianul şi-a motivat absenţa spunând că a fost mult prea emoţionat pentru a fi prezent în sală şi şi-a exprimat opinia vis-a-vis de acest eveniment printr-un mesaj postat pe Twitter.

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/crede-cineva-intr-un-asemenea-scenariu-guardiola-mazilit-de-messi-co-motivul-real-pentru-care-pep-a-parasit-barcelona-9579819

Parteneri