Menu

Real Madrid si Barcelona au datorii imense - Fotbalul iberic, aproape de colaps

Domina fotbalul european, dar la nivel financiar nu stau grozav. Real Madrid si FC Barcelona au datorii imense, cele doua mari formatii ale Primerei Division platind tribut investitiilor ineficiente, informeaza Associated Press.

La nivel mondial, Primera Division este unul dintre cele mai puternice campionate, ibericii avand cinci formatii implicate in semifinalele Europa League si Champions League.

Cu toate acestea, echipele spaniole nu o duc deloc bine. Astfel, Real Madrid are datorii de 589 de milioane de euro, in timp ce FC Barcelona se poate "lauda" cu 578 de milioane de euro.

Pe langa acestea, nici formatii precum Atletico (datorii de 514 milioane de euro) si Valencia (382 de milioane de euro) nu stau prea bine.

"Acesta este un moment cand Spania are peste 5 milioane de someri si Guvernul cere tot mai multe sacrificii", comenteaza AP, conform gsp.

"Fotbalul este oglinda economiei spaniole. De ani de zile cheltuim mult peste puterile noastre. Cluburile au facut investitii colosale si ineficiente, si cum nu aveau fondurile lor pentru a finanta aceste cheltuieli, s-au ingropat in datorii" - Jose Maria Gay de Liebana, profesor de economie la Universitatea din Barcelona.

Datoria totala a fotbalului iberic este de aproximativ 3,5 miliarde de euro, iar echipe precum Rayo Vallecano, Betis, Zaragoza, Granada si Mallorca sunt deja in proceduri de faliment.

Sursa: hotnews

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-11990616-real-madrid-barcelona-datorii-imense-fotbalul-iberic-aproape-colaps.htm

Parteneri