Menu

Liga Campionilor, Inter capituleaza la Marseille

Echipa lui Claudio Ranieri nu este foarte diferita in Liga Campionilor fata de prestatiile din campionat. Asadar, deplasarea abordabila de la Marseille s-a transforma intr-un esec. Infrangerea a ajuns in minutul ’93, cand Andrè Ayew s-a demarcat de Mutu si a trimis in plasa cu capul premiind o echipa intr-adevar modesta.

Inter ar fi putut si trebuit sa castige aceasta confruntare dar jocul lent, impreuna cu greselile din careu ale lui Forlan si Zarate i-au premiat pe adversari. Si totusi, pe teren au fost 9 dintre fostii campioni europeni si mondiali dar se stie bine, la fotbal nu conteaza numele, ci jocul. Iar acela exprimat de Inter-ul lui Ranieri nu are idei si fantazie. Atacantii nu sunt ajutati aproape niciodata de linia mediana, benzile nu urca in atac iar atacul nu este incisiv. Numerele explica mai bine criza lui Inter: 18 goluri incasate in 9 partide. Varsta medie a echipei trimisa ieri seara pe teren este de 31 de ani, 10 luni si 25 de zile. Acum Inter trebuie sa incerce sa isi revina pentru ca inca mai are sanse la calificare si nu are nevoie de mult pentru a castiga impotriva acestei Marseille.

Infrangerea impotriva celor de la Marseille pune tot mai mult in pericol banca lui Ranieri. Echipa nu asculta indicatiile antrenorului, iar jocul este lent si neclar. Cu infrangerea de la Marseille, Inter este la cea de-a patra consecutiva din Italia si Europa si la cea de-a sasea din sapte confruntari oficiale. Prestatiile sunt acelea a unei echipe de Liga a doua. Acum presedintele clubului, Massimo Moratti, care a plecat ieri de pe stadion fara sa-si salute echipa si antrenorul, va trebui sa gaseasca o solutie. Alternativa ar fi sa incredinteze conducerea echipei perechii Figo-Baresi, iar timpul pe care il are la dispozitie nu este mult. Presedintele va lua probabil o decizie dupa deplasarea dificila de la Napoli din Serie A.

Rezultate meciuri optimi (tur):

Lyon – Apoel                1-0

Leverkusen – Barcelona 1-3

Zenit – Benfica              3-2

Milan – Arsenal             4-0

TSKA – Real Madrid      1-1

Napoli – Chelsea           3-1

Marseille – Inter 1-0

Basel – Bayern             1-0

Parteneri