Menu

Fabio Capello lasa nationala Angliei

Stiri fotbal: Selectionerul italian Fabio Capello si-a dat demisia ieri din functia de antrenor al nationalei engleze de fotbal, la doar patru luni iniantea fluierului de start al Campionatului European.

La baza acestei decizii se afla cazul lui John Terry, care a pierdut pentru a doua oara banderola de capitan a nationalei. Fundasul celor de la Chelsea a fost acuzat de insulte rasiste la adresa jucatorului lui QPR, Anton Ferdinand. In vederea procesului care va avea loc dupa incheierea Campionatului European de fotbal, Federatia Engleza de Fotbal a luat decizia de a-i lua lui Terry banderola de capitan.

Acest lucru l-a infuriat teribil pe Capello, caruia i s-a parut ca decizia Federatiei a fost nedreapta si luata la repezeala: „Federatia nu poate decide preventiv inainte de condamnarea jucatorului de catre un tribunal. Aceasta decizie a fost o lipsa de respect fata de mine si a creat probleme in cadrul echipei. Motivul care m-a impins sa imi dau demisia a fost faptul ca anglo-saxonii sunt primii care sustin ca nimeni nu este vinovat pana la pronuntarea unei sentinte, dar in acest caz Federatia pare sa fi uitat acest lucru. Eu nu accept astfel de ingerinte, deci nu mi-a fost greu sa las functia de selectioner”.

Federatia Engleza de Fotbal a anuntat ieri intr-un comunicat ca „demisia lui Fabio Capello a fost acceptata, iar el va parasi postul de selectioner al Angliei cu efect imediat”. In acest comunicat, presedintele Federatiei David Bernstein a declarat: „Vreau sa subliniez faptul ca in timpul intrunirii de azi, precum si pe durata intregului sau mandat ca selectioner al Angliei, Capello s-a comportat intr-un mod extrem de profesionist. Am acceptat demisia sa, fiind de acord ca aceasta este decizia corecta. Ii multumim pentru munca depusa la nationala Angliei si ii dorim succes pe viitor”.

Potrivit ultimelor stiri sportive, Federatia cauta deja inlocuitorul lui Capello, favoritul fiind antrenorul celor de la Tottenham, Harry Redknapp.

Parteneri