Menu

Blackburn, umilita de Arsenal 7-1Stiri fotbal: Arsenal i-a umilit pe cei de la Blackburn cu scorul de 7-1 multumita prestatiei minunate a lui Van Persie, autor a unei triple.

 

„Tunarii” au trecut imediat in avantaj prin golul olandezului din cel de-al doilea minut al primei reprize. Oaspetii au readus scorul la egalitate prin Pedersen in minutul 30’, dar dupa aceea elevii lui Arsene Wenger si-au activat intreg arsenalul. Cu sase minute dupa golul oaspetilor, Van Persie a readus echipa sa in avantaj, profitand de pasa lui Theo Walcott. Dupa alte 120 de secunde, Arsenal a inscris cel de-al treilea gol prin Alex Chamberlair, ducand scorul la 3-1. Gazdele si-au pierdut cumpatul la sfarsitul primei reprize iar Gael Givet a fost eliminat, Blackburn-ul ramanand cu 10 jucatori pe teren.

 

In primele 15 minute a reprizei secunde, elevii lui Wenger au profitat de evolutia in superioritate numerica si au adus scorul la 6-1 prin golurile lui Arteta (51’), Chamberlair (54’) si Van Persie (61’), care a inscris asadar cel de-al treilea gol al sau din aceasta confruntare.

In ultimele minute de joc a gasit gloria si legenda „Tunarilor” Thierry Henry, care a inscris ultimul gol al meciului in minutul 90’, fixand scorul final la 7-1.

La sfarsitul meciului, suporterii l-au umplut de aplauze pe „tunarul” numarul 10 care, multumita triplei si celor doua pase decisive, a fost adevaratul erou al partidei.

In urma acestui succes, Arsenal a urcat pe pozitia a cincea a clasamentului Premier League, intrecandu-le momentan pe Liverpool si Newcastle. Echipa londoneza se afla la doua puncte in urma celor de la Chelsea care as insemna posibilitatea de a disputa meciul preliminar din Liga Campionilor pentru calificarea in sezonul viitor al competitiei.

Parteneri