Menu

Messi rateaza un penalti, egalitate pe Mestalla

Sa gresesti este uman, iar si Lionel Messi apartine acestei categorii, chiar daca nu da intotdeauna aceasta impresie. Pe stadionul Mestalla, in cadrul semifinalei din tur a Cupei Regelui, Balonul de Aur a ratat penalti-ul care i-ar fi asigurat echipei blaugrana victoria.

Nu este prima oara pentru Barcelona: anul trecut pe 22 octombrie, un penalti ratat pe Camp Nou i-a condamnat pe Messi & Co. la remiza (0-0) cu Sevilla. Alves, unul dintre cei mai buni portari de penalti-uri din Europa, a oprit pentru moment avansarea celor de la Barcelona, in ciuda faptului ca acestia sunt favoriti la titlu.

Daca celalalt Alves, adica Daniel ar fi nimerit poarta in loc de bara, poate Barcelona ar fi reusit sa duca acasa o victorie ieri seara, in ciuda momentului negativ a lui Messi. In realitate nu a fost doar Messi intr-un moment negativ ci intreaga linie ofensiva care nu a reusit sa transforme sansele avute: a irosit ocazii nu doar Cuenca, ci si Suarez.

Valencia a reusit sa onoreze ieri seara pozitia a treia pe care o ocupa in campionatul spaniol. Mai intai a pus in dificultate apararea catalana in minutul 18’, iar dupa aceea a inscris golul avantajului in minutul 27’ prin Jonas, servit de Mathieu. Avantajul a durat doar pana in minutul 35’, cand Thiago Alcantara l-a servit pe Puyol din corner, acesta readucand scorul la egalitate.

In ultimele patru confruntari directe de tip tur-retur impotriva catalanilor, Valencia a obtinut tot atatea victorii: doua in Cupa Regelui, una in Liga Campionilor si una in Supercupa Spaniei.

Parteneri