Menu

Mancini nu cucereste Anfield-ul, Liverpool la Wembley

 

 

Carling Cup: fara Kompany si Balotelli care sunt suspendati, City este egalata de doua ori de Gerrard si Bellamy si eliminata din Cupa. Finala se va disputa intre Liverpool si Cardiff City.

Daca in Premier League, City se afla pe prima pozitie a clasamentului si Liverpool in dificultate, semifinala Cupei Carling proiecteaza o partida cu roluri invertite. Si iata ca Cormoranii (scuzati cacofonia), dupa 6 ani de absenta, isi construiesc strada catre succesul in Carling Cup, eliminandu-i pe elevii lui Mancini.

Kenny Dalglish trimite pe teren aceeasi linie de fundasi si mijlocasi care a dat intotdeauna rezultate bune, in schimb ce in atac se bazeaza pe Bellamy (considerand absentele lui Suarez si Carroll), ajutat de Downing si Kurt.

Mancini isi numara absentii: Kompany este la ultima etapa de suspendare, cei doi Tourè (Kolo si Yaya) sunt convocati in Cupa Africii pe Natiuni, in timp ce Balotelli este telespectator. Dealtfel, Manchester City a acceptat cele 4 etape de suspendare impuse jucatorului italian in urma faultului asupra lui Parker. Asadar, pe teren ii trimite pe Silva si Nasri in spatele lui Dzeko, in timp ce pe linia de mijloc se afla perechea De Jong – Barry. Ceea ce este greu de inteles este linia de 5 fundasi: Richards, Lescott si Savic la centru, iar Kolarov si Zabaleta pe benzi.

City trebuia sa recupereze un gol suferit in meciul din tur, dar pana la urma Cormoranii pareau sa aiba un joc mai convingator.

Dupa cateva sanse avute de Liverpool prin José Henrique, Johnson, Adam si Savic, aparate la perfectie de numarul 1 a „cetatenilor”, Hart, iata ca se intampla ceea ce nu te astepti: Silva ii paseaza lui De Jong, olandezul suteaza din afara careului mare, te astepti sa vezi minge in tribuna, dar aceasta ajunge in poarta.

Conduse cu 0-1, gazdele incearca sa reactioneze imediat prin Adam, dar acesta obtine doar un corner. Cateva minute mai tarziu, Agger are mingea, suteaza spre poarta dar aceasta loveste piciorul lui Richards si ricosaza, atingandu-i mana. Pentru Dowd este penalty iar Gerrard il transforma, aducand rezultatul la egalitate.

In timpul pauzei, Mancini face o corectie la modulul tactic, intorcandu-se la clasicul 4-2-3-1 cu Agüero pe teren si Savic pe banca. Cel mai bun jucator a lui Mancini ramane tot Heart, care respinge bomba lui Kuyt si sutul lui Skrtel. Respinge si cu piciorul un sut sigur a lui Downing. In minutul 66', City reuseste sa se intoarca in avantaj prin Dzeko care primeste o centrare superba de la Kolarov.

Gazdelor le-au trebuit doar alte 6 minute sa readuca din nou meciul la egalitate. In urma unei actiuni frumoase intre Johnson si Bellamy, acesta din urma reuseste sa trimita mingea in poarta lui Heart. Celor de la Liverpool li s-au parut o eternitate cele 4 minute de prelungire, dar "cetatenii" nu au mai reusit sa faca nimic, facand cadou finala de la Wembley celor de la Liverpool.

 

 

Parteneri