Menu

Mourinho din nou in Premier League?

Josè Mourinho va lasa Real Madrid-ul la sfarsitul sezonului si se va intoarce in Anglia. Potrivit ziarului englez „Sunday Times”, convins de acest fapt, antrenorul portughez a ajuns la sfarsitul aventurii sale madrilene. „The Special One” s-ar fi saturat de sciziunile din interiorul echipei si de neacceptarea cererilor sale din partea clubului. Acum Mourinho vrea sa termine sezonul castigand titlul (fara sa uite de Liga Campionilor) iar dupa aceea sa se intoarca in Premier League.

Potrivit confesiunilor facute de Mourinho unui prieten, portughezul nu se mai simte "antrenorul Real-ului", ca si la inceputul acestei aventuri madrilene. Totusi, nu este adevarat ca clubul l-ar concedia in cazul in care nu ar fi sa castige campionatul sau Liga Campionilor. Dimpotriva, este chiar lusitanul acela care ar vrea sa intrerupa anticipat relatia sa cu „casa blanca”.

Printre motivele care au stricat relatia dintre Mourinho si Real Madrid-ul, conform ziarului Sunday Times, este si relatia cu presa spaniola. Potrivit tehnicianului, jucatorii au legaturi stranse cu jurnalistii, acest aspect influentand munca sa, el nereusind sa impuna echipei dictatul sau tactic si comportamental.

In schimb, campionatul englez reprezinta contextul ideal in care Mourinho poate sa-si exprime filozofia de joc. Comunicarea clubului este mai usor de controlat, jucatorii adaptandu-se fara probleme deciziilor antrenorului. In plus, potrivit lui Mourinho, Premier League este un campionat in care se pot obtine rezultate bune mai usor decat in Spania si Italia, unde nivelul antrenorilor este mai inalt.

Mourinho, deci, cauta un club care sa-i acorde puteri depline, chiar daca nu ii va putea garanta un salariu de zece milioane de euro pe an, ca acela per care il primeste la Madrid. Mourinho vede un viitor la conducerea unui club englez, chiar daca nu va fi Manchester United, unde inca domina Sir Alex Ferguson. Este mai probabil ca el sa ajunga la conducerea lui Tottenham, Arsenal, sau la Manchester City, in cazul in care Roberto Mancini nu va reusi sa castige titlul in acest an.

Parteneri