Menu

Semifinalele Cupei Italia

Cupa Italia garanteaza invingatoarei accesul in Europa League din sezonul urmator Siena ajunge pentru prima oara in semifinale, in timp ce vom asista la o confruntare clasica a fotbalului italian, Juventus – Milan.

Semifinalele Cupei Italia se vor disputa intre trei mari echipe ale fotbalului italian si o cenusareasa, dovada ca cea de-a doua competitie pentru cluburi din Italia nu a pierdut din importanta.

Pe 8 februarie si 21 martie deci, Milan, Juventus, Siena si Napoli vor disputa penultima etapa a celei de-a 64-a editii a Cupei, inainte de a disputa finala, care se va juca pe Stadio Olimpico din Roma.

In sferturile de finala, victoria cea mai senzationala a fost aceea a lui Napoli cu scorul de 2-0 contra Inter-ului (care castigase ultimele 8 meciuri jucate), ajutata si de arbitrul generos fata de jucatorii partenopei. A castigat si Juventus contra Romei cu scorul de 3-0, Del Piero marcand primul sau gol pe noul stadion a bianconerilor. Roma s-a prezenta la intalnirea cu Juventus fara concentratia necesara pentru a afrunta un astfel de meci.

Cea de-a treia intalnire din sferturi dintre Chievo Verona si Siena s-a terminat cu victoria celor de la Siena, clasandu-i pe toscani printre primele patru echipe ale competitiei pentru prima oara. Succesul se datoreaza in mare parte calitatii jocului impusa de antrenorul Sannino, care il va rasplati cu siguranta si in campionat. Golul calificarii istorice a celor de la Siena a fost inscris de tanarul talent Destro, despre care se va vorbi mult in viitor pentru ca este intr-adevar un jucator capabil sa faca diferenta.

Ultima intalnire, aceea dintre AC Milan si Lazio s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru Milan, multumita si unui gol, cel de-al treilea, marcat de Ibrahimovic din off-side. Lazio trecuse in avantaj prin Cisse, care se aprinde cand joaca contra Milan-ului pe San Siro, cum facuse si in prima etapa a campionatului disputata in septembrie, meci dupa care nu a mai inscris timp de 20 de partide.

Traditia vrea ca titlul sa fie castigat de AS Roma sau Juventus, ambele castigandu-l de 9 ori in trecut. Totusi, in ultimii doi ani, Cupa a fost castigata de Inter. AC Milan nu castiga titlul din 2003, Juventus din 1995, iar Napoli din 1987, in timp ce in caz de victorie, Siena l-ar castiga pentru prima data.

Parteneri