Menu

Rooney n-are mila pentru Pepe: „Ce idiot!”

 

Stiri fotbaldupa ultima infrangere suferita de Real Madrid impotriva Barcelonei, presa spaniola se imparte intre exaltarea jucatorilor blaugrana si cenzurarea comportamentului lui Pepe, vinovat, printre altele, de a fi calcat intentionat pe mana lui Messi.

In meciul din tur din cadrul sferturilor de finala a Cupei Regelui, elevii lui Guardiola s-au impus cu scorul de 2-1 pe Bernabeu, multumita golurilor lui Puyol si Abidal, rasturnand rezultatul dupa avantajul initial obtinut de Cristiano Ronaldo.

Potrivit versiunii online a ziarului madrilen „Marca”, comportamentul lui Pepe a fost „rusinos”. In cadrul articolului, ziarul explica ca si suporterii si coechipierii sai s-au saturat de aceste actiuni a lui Pepe.

Un alt ziar madrilen, „As”, il cenzureaza pe Pepe pentru a da spatiu declaratiilor lui Mourinho („responsabilul acestei infrangeri sunt eu”) si Guardiola („ceea ce am reusit pe Bernabeu a fost exceptional, suntem orgoliosi").

Presa catalana vorbeste doar despre lucrurile frumoase a „Clasico”-ului. Site-ul ziarului „Mundo Deportivo” intituleaza articolul „Inimitables e Invencibles”, adaugand ca Barcelona „a dat o alta lectie de fotbal Real-ului” si subliniind ca stadionul Bernabeu a devenit „teritoriul Barcelonei”. Celalalt ziar catalan, „Sport”, alege un titlu eficient: „El Barca barre al Madrid mas sucio", Barcelona matura Real-ul cel mai murdar, murdaria fiind comportamentul lui Pepe.

„Sport” scrie ca echipa lui Mourinho, „din cauza lipsei altor resurse, a utilizat din nou un joc dur si violent pentru a-si destainui necazurile”.

In rubrica de stiri sportive, ziarul „El Pais” scrie: „El Madrid se ensucia para nada”, adica Real-ul s-a murdarit pentru nimic si adauga ca „in pofida baricadelor lui Mourinho, Barca, chiar neaflandu-se in unul din momentele sale cele mai pozitive, a invins-o din nou pe rivala mai necinstita ca oricand”.

Cat despre Pepe, nu l-a scutit de critici Wayne Rooney, unul dintre milioanele de telespectatori care au urmarit „el clasico" pe micul ecran. Rooney a scris pe Twitter: „Ce idiot”. Protagonistul negativ al derby-ului Spaniei a fost chiar Pepe, brazilianul care a combinat de toate felurile. Motivul care l-a impins pe  Rooney sa scrie acea expresie a fost „plimbarea” pe care si-a conces-o fudasul Real-ului peste mana lui Lionel Messi. Pepe nu s-a limitat sa-l calce pe Messi pe mana, inainte de acest episod primind deja un cartonas galben pentru o intrare urata asupra lui Busquets. Pepe s-a mai prefacut ca a primit un cot de la Fabregas, si a ramas intins pe teren mult timp, constrangandu-i pe jucatorii Barcelonei sa opreasca un contraatac.

Nici Mourinho, care si-a asumat toata responsabilitatea infrangerii, dar continua sa creada in calificare, nu l-a aparat pe Pepe. ”Nu am vazut ceea ce s-a intamplat, dar daca a calcat intentionat pe mana lui Messi, atunci este cu siguranta cenzurabil", a declarat The Special One.

 

Parteneri