Menu

Manchester isi ia adio de la Liga Campionilor

City si United, care sunt la conducerea campionatului britanic, nu reusesc sa ajunga in optimi de finala, echipa lui Mancini fiind eliminata de Napoli, aceea a lui Ferguson de Basel. Fotbalul englez nu suferea de mult un esec asa de mare in competitiile europene. Lui Manchester City nu i-a ajuns sa castige impotriva Bayern-ului, datorita victoriei in deplasare a Napoli-ului in Spania. In acelasi timp United (care a ajuns in finala de trei ori in ultimele patru editii) nu a reusit nici sa castige, nici sa obtina un egal in Elvetia impotriva Basel-ului.

Mancini a declarat: „Am fost eliminati cu 10 puncte. Este un lucru foarte ciudat. De obicei, in etapa de grupe cu 10 puncte se trece la optimi. Am nimerit intr-o grupa foarte dificila. E ciudat totusi ca nici una din echipele din Manchester nu a reusit sa mearga mai departe. Noi vom juca in Europa League, care acum poate nu pare un obiectiv important, dar daca vom reusi sa ajungem  in finala va fi un trofeu semnificativ”. De altfel, bookmakerii o vad pe City favorita. Cine stie daca elevii lui Mancini vor juca chiar impotriva echipei antrenata de Ferguson.
Ferguson este mai abatut decat Mancini. Pentru el, eliminarea din Liga Campionilor este mai jenanta. De altfel, Manchester City a ajuns in Liga Campionilor pentru prima oara, ca parte a unui plan pe termen lung: dupa ce a castigat Cupa Angliei anul trecut, daca in acest an ar castiga trofeul in Premier League (unde inca este pe primul loc in clasament) si poate inca o cupa (aceea a Angliei sau trofeul in Europa League), aceasta eliminare nu ar fi o tragedie chiar asa de mare. Manchester United nu se afla in aceeasi situatie. In ciuda faptului ca nu castiga finala de cativa ani, ne obisnuisem sa o vedem in sferturi de finala sau in semifinala. In plus, a fost eliminata si din Cupa Ligii, ba mai mult de o echipa din divizia a doua, Crystal Palace.

Anglia ajunge oricum in optimile Ligii Campionilor multumita altor doua echipe, Chelsea si Arsenal. Spania alearga cu Real Madrid si Barcelona, in timp ce Anglia inca schiopateaza.

Parteneri