Menu

FC Valencia, primul club spaniol afectat de cazuri de coronavirus: 35% din personalul său a fost testat pozitiv

Statuie pe stadionul Mestalla din ValenciaFC Valencia, primul club spaniol afectat de cazuri de coronavirus, a dezvăluit luni seară că 35% din personalul său, jucători și antrenori, a fost testat pozitiv, chiar dacă nu s-a înregistrat niciun caz grav, scrie AFP.

Potrivit clubului, contagiunea s-ar fi produs în timpul călătoriei la Milano, „o zonă confirmată ca fiind la un risc ridicat de autoritățile italiene câteva zile mai târziu”, în prima etapă a etapelor eliminatorii din Liga Campionilor.

Valencia a jucat contra Atalantei pe 19 februarie și a pierdut turul cu 4-1, fiind eliminată din competeție după retur în urma unei noi înfrângeri cu 4-3.

"În ciuda măsurilor stricte adoptate de club pentru acest meci, ultimele analize arată că expunerea inerentă la meci a condus la aproximativ 35% cazuri pozitive în rândul jucătorilor și antrenorilor”, spune clubul într-un comunicat de presă postat pe site-ul său.

Toate sunt cazuri asimptomatice și toți cei testatați pozitiv se află la domiciliu cu măsuri medicale de urmărire și de izolare.

Cazuri de coronavirus în fotbal

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.
 
În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.
 
Vineri (13 martie) a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.
 
Sâmbătă (14 martie) a fost înregistrat primul caz în Bundesliga: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn.
 
În LaLiga, primul caz de coronavirus a apărut duminică (15 martie): Ezequiel Garay (Valencia). Valencia a confirmat că are cinci cazuri de coronavirus în cadrul primei echipe (personal tehnic și jucători).

 

Citeste mai mult https://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-23729269-coronavirus-valencia-35-din-personal-testat-pozitiv.htm

Parteneri