Menu

FIFA infiinteaza o noua competitie

FIFA infiinteaza o noua competitie

China va organiza Cupa Mondiala a cluburilor de fotbal din anul 2021, care se va desfasura dupa o noua formula, cu 24 de echipe, a anuntat joi presedintele FIFA, Gianni Infantino, vorbind despre "o decizie istorica", informeaza AFP.

Aceasta atribuire subliniaza influenta tot mai mare pe care gigantul asiatic o are in lumea fotbalului si ar putea deschide calea organizarii unui Campionat Mondial de catre China, care viseaza de mult timp la astfel de oportunitate.

Anuntul a fost facut in cursul unei reuniuni a Consiliului Federatiei internationale de fotbal care a avut loc la Shanghai, in estul Chinei.

Membrii Consiliului au ales China "in unanimitate", a subliniat Infantino.

Reales in luna iunie pentru un al doilea mandat, valabil pana in 2023, Gianni Infantino a indicat ca doreste ca forul de pe care il conduce sa ajunga venituri comerciale in valoare de "50 miliarde dolari" pentru versiunea reformata a Cupei Mondiale a cluburilor. El nu a precizat, insa, cate editii vor fi necesare pentru asta si, potrivit unei surse bine informate, chestionate de AFP, suma avansata de Infantino este "putin credibila".

Actuala versiune a Mondialului cluburilor se disputa cu participarea a sapte echipe, intre care si castigatoarea Ligii Campionilor europeni. Editiile 2019 si 2020 vor avea loc in Qatar, tara care va gazdui si Cupa Mondiala din 2022.

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/fifa-infiinteaza-o-noua-competitie-1582810

Parteneri