Menu

Alexandru Mitriţă este în mod oficial jucătorul lui New York City FC

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

Fotbalistul Alexandru Mitriţă s-a transferat de la Universitatea Craiova la echipa americană New York City FC, a anunţat luni site-ul oficial al clubului din Liga 1.

"MLS este un campionat foarte puternic, altfel n-aş fi venit aici. Sunt foarte bucuros să fiu parte a acestei echipe şi sunt nerăbdător să încep. Este o mare bucurie pentru mine şi voi da totul ca să joc la un nivel înalt. Ştiu că acesta e un grup bun şi vin la un club unde fotbaliştii tineri pot să se dezvolte şi să crească. Echipa are un antrenor foarte bun, care are experienţa multor cluburi mari din Europa. Nu vreau să spun prea multe acum despre obiective, prefer să văd cum merg lucrurile. Vreau s-o iau pas cu pas şi să dau totul în fiecare meci şi vom vedea ce putem reuşi împreună", a declarat fotbalistul român Alexandru Mitriţă, citat de site-ul noii sale echipe, New York City FC.

Directorul sportiv al clubului, Claudio Reyna, a comentat venirea lui Mitriţă: "Alexandru este un jucător de atac foarte talentat, care poate marca şi crea şanse de gol. La aproape 24 de ani, este parte a unei generaţii foarte interesante de tineri jucători români. Vine la New York într-un moment al carierei sale când este foarte motivat să facă următorul pas, după ce a debutat de curând în naţionala României. Are o dorinţă înnăscută de victorie şi este concentrat să devină un jucător important pentru echipa noastră, care-şi propune să câştige Supporters Shield şi MLS Cup. La fosta sa echipă a fost un jucător important şi foarte iubit de nişte suporteri extraordinari şi fideli. Fanii noştri vor vedea imediat ce personalitate are pe teren şi le va plăcea cu adevărat să-l urmărească jucând pentru NYCFC".

Antrenorul Domenec Torrent a spus că Mitriţă "este un fotbalist de atac dinamic şi polivalent care poate evolua în mai multe sisteme de joc". "Alexandru a avut un an extraordinar în România, unde a marcat o mulţime de goluri şi a fost foarte periculos pe faza de atac şi în situaţii de unu la unu. Este un fotbalist cu mare experienţă în Europa, care a jucat la cel mai înalt nivel atât în România cât şi în Italia. Ştiu că va fi capabil să vină la New York şi să fie un lider în compartimentul nostru ofensiv", a adăugat tehnicianul.

Alexandru Mitriţă a reuşit 28 de goluri şi 8 pase decisive în tricoul Universităţii Craiova, formaţie al cărei căpitan a fost. El a jucat 4.546 de minute pentru echipa sa de suflet, cu care în 2018 a ridicat primul său trofeu, Cupa României.

Mitriţă, un mijlocaş ofensiv care pe 8 februarie va împlini 24 de ani, evolua din iulie 2017 la gruparea craioveană. Fotbalistul a mai evoluat în Liga 1 la FC Viitorul. El a mai avut o experienţă în străinătate, la echipa italiană Pescara, pentru care a disputat 15 meciuri în Serie A. Mitriţă are şase selecţii la prima reprezentativă a României.

 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/67641/alexandru-mitrita-este-in-mod-oficial-jucatorul-lui-new-york-city-fc.htm

Adauga comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 5 caractere

Parteneri