Menu

Cristiano Ronaldo, condamnat pentru frauda fiscala: Iata cand se prezinta in fata judecatorului

Cristiano Ronaldo, condamnat pentru frauda fiscala: Iata cand se prezinta in fata judecatorului

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (Juventus Torino) este asteptat marti in fata unui tribunal din Madrid, care il va condamna la plata unei penalitati de 18,8 milioane euro pentru frauda fiscala.

Tribunalul madrilen i-a refuzat atacantului lui Juventus cererea de a fi audiat prin videoconferinta, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al curtii spaniole

Cristiano Ronaldo, fost jucator la Real Madrid pana vara trecuta, va primi pe langa amenda si o condamnare de doi ani de inchisoare. In Spania, nu sunt executabile sentintele in cuantum de pana la doi ani in cazul persoanelor fara antecedente judiciare.

Jucatorul portughez de 33 ani a acceptat aceasta intelegere cu fiscul spaniol, pentru ca in caz contrar risca o amenda mai mare, de 28 milioane de euro si o sentinta de trei ani si jumatate, pe care ar fi trebuit sa o efectueze.

Cvintuplul castigator al Balonului de Aur a fost acuzat ca a utilizat mai multe firme paravan din Insulele Virgine si Irlanda, cu impozite scazute, pentru a evita sa-si plateasca taxele in Spania.

Marele rival al portughezului, Lionel Messi, a fost si el condamnat pentru frauda fiscala in 2016, fiind nevoit sa plateasca o amenda de 2 milioane euro si primind o sentinta de 21 de luni de inchisoare, comutata apoi intr-o amenda de 252.000 euro.

 

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/cristiano-ronaldo/stiri-cristiano-ronaldo/cristiano-ronaldo-condamnat-pentru-frauda-fiscala-iata-cand-se-prezinta-in-fata-judecatorului-1546326

Parteneri