Menu

Razboi total in fotbalul mondial: Presedintele FIFA ameninta cu masuri drastice

Razboi total in fotbalul mondial: Presedintele FIFA ameninta cu masuri drastice

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, a reactionat dur la proiectul marilor cluburi europene de a-si infiinta propria "superliga".

Seful forului mondial a fost transant, sustinand ca, daca acest lucru se va intampla, cluburile si jucatorii ce vor opta pentru liga privata, vor fi exclusi din intrecerile organizate sub patronajul FIFA.

"Fie esti cu noi, fie nu esti. Asta include absolut tot", a spus Infantino, citat de The Guardian.

Omul care conduce fotbalul mondial a enumerat competitiile din care vor fi exclusi cei care opteaza pentru superliga, acestea fiind Cupa Mondiala, Campionatul European si campionatele nationale.

Practic, seful FIFA sustine ca formatiile care isi vor asuma infiintarea superligii nu vor mai juca in campionatele interne, iar jucatorii lor nu vor mai evolua pentru echipele nationale.

Daca "granzii" Europei vor merge mai departe cu planul lor, foarte probabil va urma un lung si costisitor proces civil.

Pe de alta parte, Infantino a intins si o mana de ajutor, el sustinand ca noul format al Campionatului Mondial al cluburilor poate fi adaptat dorintei echipelor de a avea o intrecere de lux.

 

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/razboi-total-in-fotbalul-mondial-presedintele-fifa-ameninta-cu-masuri-drastice-1537326

Parteneri