Menu

FIFA anunta doua schimbari importante in lumea fotbalului

FIFA anunta doua schimbari importante in lumea fotbalului

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) va reinstitui licenta de agent de jucatori si va adopta principiul limitarii imprumutului de jucatori.

Propunerile au fost adoptate in cadrul unei reuniuni desfasurate la Londra de ''comisia partenerilor'', care reuneste o serie de actori din lumea fotbalului, fiind prezidata de canadianul Victor Montagliani si insarcinata de a de a propune masuri care sa reformeze piata transferurilor.

Comisia a "aprobat instituirea unui regulament al agentilor, instaurand o licenta si un examen", potrivit unei surse apropiate.

Din 2015, licentele de agenti de jucatori nu mai existau,lasand locul unui sistem intermediar de inregistrari.

A fost adoptat si principiul crearii unei camere de compensatie, girata de o banca, ea putand fi activa din 2020 si responsabila cu colectarea si varsarea indemnizatiilor de formare catre cluburile formatoare la fiecare transfer.

Limitarea imprumuturilor jucatorilor a fost aprobata, dar nu s-a decis nicio cifra, FIFA intentionand sa limiteze la maximum 6 jucatorii imprumutati de fiecare club.


Un alt principiu adoptat este cel al extinderii contributiei de solidaritate la transferurile domestice ale fotbalistilor straini. Aceasta contributie este o suma varsata de clubul care achizitioneaza jucatorul catre cluburile care au contribuit la formarea fotbalistului.

Principiile adoptate luni ar urma sa fie supuse aprobarii Consiliului FIFA la urmatoarea sa reunire, pe 25 si 26 octombrie, la Kigali (Rwanda).

Comisia partenerilor primeste propuneri din partea unei sub-comisii compuse din cinci persoane, un reprezentant al UEFA, unul din partea Asociatiei Cluburilor Europene (ECA), unul din partea FIFPro, sindicatul jucatorilor profesionisti, si unul din partea Forumului mondial al ligilor (WLF) .

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/fifa-anunta-doua-schimbari-importante-in-lumea-fotbalului-1531140

Parteneri