Menu

Statistica exceptionala pentru cluburile din Spania. Au castigat 18 din ultimele 19 trofee internationale puse in joc

Statistica exceptionala pentru cluburile din Spania. Au castigat 18 din ultimele 19 trofee internationale puse in joc

Cluburile din Spania domina cupele europene si nu numai in ultimii ani si au parte de cifre fantastice la acest capitol.

Succesul celor de la Real Madrid cu Liverpool, scor 3-1 in finala Champions League, a completat o noua dubla iberica in cupele europene in acest sezon, dupa ce Atletico de Madrid a triumfat in Europa League cu Marseille, 3-0.

Este a patra dubla de acest gen in ultimii 5 ani, mai mult chiar, din 2014 incoace o singura alta tara a mai pus mana pe un trofeu european, in afara de Spania, e vorba de Anglia, cand Manchester United triumfa in Europa League cu Ajax, in 2017.

Deci in afara de acel trofeu, 18 cupe au fost castigate de echipe din Spania si aici ne referim la Liga Campionilor, Europa League, Supercupa Europei si Mondialul Cluburilor. Aceste trofee au fost adjudecate de 4 cluburi spaniole: Real, Barcelona, Atletico si Sevilla.

Real Madrid a pierdut o singura finala de cupa internationala in ultimii 20 de ani, e vorba de finala Cupei Intercontinentale din 2000, cu Boca Juniors.

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fotbal/stiri-fotbal/statistica-exceptionala-pentru-cluburile-din-spania-au-castigat-18-din-ultimele-19-trofee-internationale-puse-in-joc-1515284

Parteneri