Menu

Messi, cu 366 de goluri în La Liga, a doborât recordul legendarului Gerd Muller

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

Argentinianul Lionel Messi, starul echipei FC Barcelona, a marcat duminică seara cel de-al 366-lea său gol în prima ligă spaniolă de fotbal, depăşind cu această ocazie recordul legendarului atacant german Gerd Muller, informează presa sportivă internaţională.

Muller, autorul a 365 de goluri în Bundesliga pentru o singură echipă, Bayern Munchen, în anii '60-'70, a fost timp de aproape patru decenii cel mai bun marcator din istoria principalelor cinci campionate din Europa - Germania, Anglia, Franţa, Italia şi Spania.

Messi (30 ani) a înscris duminică ultimul gol al Barcelonei în partida câştigată cu 4-2 pe terenul formaţiei Real Sociedad, în cadrul etapei a 19-a din La Liga. Acesta a fost cel de-al 401-lea meci disputat de argentinian în campionatul Spaniei. În total, Messi a înscris 530 de goluri în 611 meciuri oficiale disputate pentru gruparea de pe Camp Nou, la care şi-a petrecut întreaga carieră.

Gerd Muller, astăzi în vârstă de 72 de ani, a înscris cele 365 de goluri în 427 de meciuri, disputate între 1964 şi 1979.

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/65906/messi-cu-366-de-goluri-in-la-liga-a-doborat-recordul-legendarului-gerd-muller.htm

Parteneri