Menu

FIFA ameninta Spania cu excluderea de la Cupa Mondiala din 2018

FIFA ameninta Spania cu excluderea de la Cupa Mondiala din 2018

Nationala Spaniei risca sa fie exclusa de la Cupa Mondiala programata anul viitor in Rusia!

FIFA a trimis o scrisoare de amenintare pe adresa Federatiei Spaniole de Fotbal, dupa ce guvernul s-ar fi implicat in alegerile pentru presedintia Federatiei, sustine cotidianul El Pais.

"Participarea Spaniei la Cupa Mondiala din 2018 este pusa intr-un real pericol", noteaza publicatia iberica.

Potrivit continutului scrisorii trimise de forul mondial catre FEF (Federatia Spaniola de Fotbal), implicarea Guvernului Spaniol in administrarea Federatiei duce la excluderea din toate competitiile organizate de FIFA.

Avertismentul dur al forului condus de Gianni Infantino vine dupa ce Consiliul Superior al Sportului din Spania a propus organizarea unor noi alegeri pentru functia de presedinte al FEF.

In viziunea FIFA, o interventie a guvernului pune in pericol autonomia Federatiei si reprezinta o incalcare grava a statului propriu.


"Fiecare membru trebuie sa isi gestioneze afacerile in mod independent si sa se asigure ca nu exista interferente de catre terti in afacerile lor", se arata in articolul 13 din regulamentul FIFA.

Federatia Spaniola de Fotbal este condusa in prezent de Juan Luis Larrea, dupa suspendarea temporara a lui Angel Maria Villar, retinut in vara in cadrul unei anchete anticoruptie.

In ciuda acuzatiilor si suspendarii de un an dictate de Consiliul Superior al Sportului din Spania, Angel Maria Villar isi va pastra pozitia dupa expirarea suspendarii.

Insa, in cazul organizarii unor eventuale alegeri, Angel Maria Villar ar fi indepartat din cadrul Federatiei Spaniole de Fotbal.

Nu este prima data cand FIFA ameninta Spania cu excluderea sa de la competitiile internationale. In 2008, in mandatul lui Joseph Blatter, nationala iberica a riscat sa nu fie prezenta la turneul final, pe care avea in cele din urma sa-l castige, din cauza implicarii guvernului Zapatero.

Spania s-a calificat la Cupa Mondiala din 2018 dupa ce a castigat o grupa din care a mai facut parte si Italia.

 

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/fifa-ameninta-spania-cu-excluderea-de-la-cupa-mondiala-din-2018-1493357

Parteneri