Menu

Noi schimbari la Cupa Mondiala, anuntate de Gianni Infantino | Se doreste un format cu 48 de echipe

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal Asociaţie (FIFA), Gianni Infantino, intenţionează să crească numărul de echipe participante la Cupa Mondială la 48 şi să schimbe formatul competiţiei, cu 16 grupe de câte trei echipe.

În campania pentru preşedinţia FIFA, Gianni Infantino a promovat acordarea mai multor şanse pentru echipele naţionale mai mici din lume şi a obţinut votul acestora. Criticii acestuia susţin că este vorba doar despre o tentativă de a majora încasările FIFA o dată cu numărul de naţiuni participante.

Membrii Consiliului FIFA au primit patru propuneri pentru formatul Cupei Mondiale, inclusiv menţinerea celui cu 32 de echipe. Infantino ar putea cere susţinerea pentru formatul cu 48 de echipe începând din 2026, în cadrul întrunirii de luna viitoare (9 ianuarie).

Totodată, preşedintele FIFA vrea să schimbe sistemul de calificare, cu 16 grupe a câte trei echipe fiecare. Primele două clasate în fiecare grupă ar avansa în şaisprezecimile de finală.

O altă variantă luată în calcul este extinderea turneului final la 40 de ţări participante, cu 10 grupe alcătuite din câte patru echipe sau 8 grupe cu câte cinci competitoare.

Numărul de echipe naţionale participante la o Cupă Mondială a crescut ultima oară în 1998, când formatul turneului a fost extins de la 24 la 32 de ţări. 24 de echipe s-au luptat pentru trofeul Euro 2016, o creştere de la formatul cu 16 echipe care era în vigoare din 1996.


 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/62208/noi-schimbari-la-cupa-mondiala-anuntate-de-gianni-infantino-%7C-se-doreste-un-format-cu-48-de-echipe.htm

Parteneri