Menu

UEFA schimba regulile - cum ar putea fi avantajata Steaua: Vom fi capi de serie peste tot!

UEFA schimba regulile - cum ar putea fi avantajata Steaua: Vom fi capi de serie peste tot!

UEFA a anuntat noi reguli de stabilire a coeficientului fiecarei echipe care evolueaza in cupele europene, iar Steaua si alte formatii care obtin marea parte a punctelor pentru tarile lor ar putea fi avantajate.

Astfel, modificarile care vor intra in vigoare incepand cu sezonul 2018-2019 prevad ca, la stabilirea capilor de serie, sa fie luat in calcul doar coeficientul fiecarei echipe, fara cel al tarii de provenienta.

In acest mod, echipele din campionate puternice, care insa au jucat putin sau chiar deloc in ultimii ani, vor pierde puncte importante, in timp ce Steaua ar pierde mai putin, aici urmand a se face diferenta.

De asemenea, in calculul coeficientilor se va tine cont si de performantele istorice ale unei echipe in cupele europene. In plus, vor creste premiile acordate pentru calificari si pentru victorii, atat in Liga Campionilor, cat si in Europa League, in timp ce performantele vor fi remunerate mai bine decat market-pool-ul.

"Noile reglementari ale FIFA si UEFA in privinta Ligii Campionilor sunt o mare bucurie pentru noi. Pentru ca nu se va mai lua coeficientul tarii, ci va conta palmaresul si istoria. De acum incolo, 30% vor conta aceste lucruri, astfel ca vom fi capi de serie peste tot.

Sumele vor creste considerabil, vom lua 40 de milioane de euro din participarea in Liga. Aceste noi reglementari imi dau mie puterea sa fac o echipa puternica la Steaua. Va promit eu asta", a spus Becali, la Digi Sport.

O alta modificare importanta este faptul ca primele patru tari in clasamentul coeficientilor, in prezent Spania, Germania, Anglia si Italia, vor trimite direct 4 echipe in grupele Champions League, practic jumatate din numarul componentelor.

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/uefa/stiri-uefa/uefa-schimba-regulile-cum-ar-putea-fi-avantajata-steaua-vom-fi-capi-de-serie-peste-tot-1434153

Parteneri