Menu

Joao Havelange, fostul presedinte al FIFA, a murit

Joao Havelange, fostul presedinte al FIFA, a murit

Brazilianul Joao Havelange, fostul presedinte al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), a incetat din viata marti, la varsta de 100 de ani, intr-un spital din Rio de Janeiro.

Havelange, care a fost presedinte al FIFA intre 1974 si 1998, era internat in spitalul Samaritano din Rio de Janeiro din cauza unor probleme pulmonare. In ultimii ani, starea lui de sanatate se degradase.

Fostul conducator al FIFA a avut o contributie importanta la desemnarea Braziliei drept gazda a Cupei Mondiale de fotbal din anul 2014 si a Jocurilor Olimpice de la Rio din acest an (5-21 august).

Havelange a fost presedintele Confederatiei Braziliene a Sportului (CBD) intre 1956 si 1974, apoi presedinte al FIFA intre 1974 si 1998.

Jean-Marie Faustin Goedefroid Havelange, nascut la Rio intr-o familie de origine belgiana in timpul Primului Razboi Mondial, a fost amestecat in scandalul legat de falimentul firmei de marketing ISL. Ancheta arata ca el a primit comisioane de milioane de dolari.

Havelange a demisionat de la CIO in 2011 pentru a evita o sanctiune a miscarii olimpice dupa 48 de ani de prezenta. De asemenea, el a renuntat in 2013 la titlul de presedinte de onoare al FIFA.

Pentru a aminti episoade mai putin cunoscute ale parcursului sau, Havelange a participat de doua ori la JO ca sportiv: la Berlin in 1936, la natatie, si la Helsinki in 1952, la polo pe apa.

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/joao-havelange-fostul-presedinte-al-fifa-a-murit-1432867

Parteneri